Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2021. Június 17. 08:35, csütörtök | Helyi

BŰNÜGYI FELÜGYELET ALÁ KERÜLT A KAMIONOS

BŰNÜGYI FELÜGYELET ALÁ KERÜLT A KAMIONOS

Halálos tömegszerencsétlenség a 4-es főúton – A nyomozási bíró elegendőnek tartotta a bűnügyi felügyeletet – Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen.

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványt tett egy román állampolgárságú férfi letartóztatására halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt.
A rendelkezésre álló adatok szerint a 25 éves férfi 2021. június 4-én délután, a 4. számú főközlekedési úton, Budapest felől Debrecen irányába közlekedett az általa vezetett vontatóból és az ahhoz kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel. Vele utazott felesége. A férfi a 100-as vasútvonal felett átívelő vasúti felüljáróról lehaladva, az útviszonyokhoz képest eltúlzott (90km/h) sebessége miatt, külső forgalmi ok nélkül, áttért a szemközti forgalmi sávba. Ekkor fékezett, de nem tudta elkerülni a szemből, féktávolságon belül érkező, szabályosan haladó kisbuszt, amelyben 14 férfi utazott.

A román férfi által vezetett járműszerelvény bal első részével a kisbusz bal első sarokrészének csapódott. Az ütközés erejétől az autóbusz jobbra billenve, függőleges tengelye körül csúszva, pördülve, tetőjével az útmenti szalagkorlátnak csapódott, végül 540 fokos fordulatot téve, jobb oldalára borulva, az úttesten került nyugalmi helyzetbe.
A pörgés során a kisbusz utasai közül ketten kizuhantak a járműből. A kamion pedig az ütközés után, még mindig balra tartva, szintén a függőleges tengelye körül megpördülve, átszakította a menetiránya szerinti oldalon húzódó szalagkorlátot, s 540 fokos fordulatot téve, bal oldalára dőlve, az útárokba csúszva tért nyugalmi helyzetbe.

A baleset következtében a kisbuszt vezető férfi és a járműből kizuhant két utasa a helyszínen elhalálozott. A kisbusz további 6 utasa 8 napon túl gyógyuló, súlyos, míg 5 utas 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. A kamionos utasának 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülései keletkeztek.
A járási ügyészség azért indítványozta a román állampolgárságú, nemzetközi áruszállítással foglalkozó gyanúsított letartóztatását, mert fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén elszökne, elrejtőzne a magyar hatóságok elől, s ezzel kivonná magát a büntetőjogi felelősségre vonás alól.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványától eltérően, bűnügyi felügyelet alá helyezte a gyanúsítottat.
A végzés nem végleges. Az ügyészség fellebbezett a letartóztatás, mint legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése érdekében. Az ügyészi fellebbezés folytán a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen a kényszerintézkedésről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 15:00, kedd | Helyi

ŐRÍZETBEN 8 RENBELI LOPÁSÉRT

Egy helyi férfi rövid idő alatt hat gépkocsit tört fel Tiszaföldváron.

2024. Május 21. 14:53, kedd | Helyi

IX. ORSZÁGOS RENDŐR TISZA-TÓ KÖRÜLI FUTÓBAJNOKSÁG

Napsütéses időben rótták a kilométereket a versenyen induló 17 csapat futói a múlt héten a tó körül.

2024. Május 21. 13:58, kedd | Helyi

Malom alapkőletétel Karcagon

Új malom alapkövét helyezték el Karcagon. Az ünnepségen Varga Mihály kiemelte: az ilyen és ehhez hasonló beruházások bizonyítják, hogy a magyar gazdaság túljutott az elmúlt négy év nehézségein.

2024. Május 21. 13:00, kedd | Helyi

KORÁBBAN INDULT A CSERESZNYESZEZON

Piros, ropogós, édes. Mindenki kedvence, a cseresznye az idei évben jóval korábban érik, a hazai termelésű gyümölcs már a piacokon is kapható.