Városlista
2020. március 30, hétfő - Zalán

Hírek

2020. Február 14. 15:00, péntek | Helyi

Családbarát szülészeti osztályt adtak át Karcagon

Családbarát szülészeti osztályt adtak át Karcagon

Családbarát szülészeti osztályt alakítottak ki a Kátai Gábor kórházban.

Családbarát szülészeti osztályt alakítottak ki a Kátai Gábor kórházban. Az ünnepélyes átadáson dr. Farkas Béla osztályvezető főorvos mutatta be a vendégeknek az új családi szobát és a szülőszobát. Mint elhangzott, az osztályon évente több mint 600 szülés történik, s a most kapott új négy szülőággyal, a babafigyelőkkel, és a szülészeten kialakított egyszemélyes alternatív szülőszobával sokkal komfortosabbá vált a családok számára ez a meghitt pillanat, a gyermek érkezése. Az osztályon berendeztek egy családi szobát is, ahol az édesapa a nap 24 órájában együtt lehet gyermekével.


Dr. Suba László, az ÁEEK regionális igazgatója elmondta, a kormány kiemelten foglalkozik a családokkal, sokféleképpen támogatja őket. Ennek része a 10 milliárd forintos fejlesztés a családbarát szülészetek kialakítására, hiszen a szülés élménye mind az anya, mind a gyermek számára meghatározó. Ezen a pályázaton nyerte el első körben az 55 millió forintos támogatást a karcagi kórház, s az újabb pályázaton 20 milliót kapnak még eszközfejlesztésre.


Az önkormányzat nevében Sári Kovács Szilvia alpolgármester, a kórház vezetése nevében Nagyné László Erzsébet főigazgató köszönte meg a pályázaton nyert támogatást. F. Kovács Sándor és dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselők is elismeréssel szóltak a kórházban folyó magas szintű gyógyító munkáról és arról az évekkel ezelőtt megkezdett gép, eszközök modernizálásról, s a betegek komfortérzetét is segítő beruházásokról, melynek egyik elem a most átadott családbarát szülészeti osztály is.

Tudósítás pénteken este 18:05 kor a Karcag Tv, Nagykunsági Híradó című műsorában

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 29. 20:17, vasárnap | Helyi

Elfogták a rendőrök, több is volt a rovásán

A karcagi nyomozók őrizetbe vették a kunmadarasi férfit.

2020. Március 27. 18:58, péntek | Helyi

Újabb összefogás

Újabb összefogás a koronavírus-járvány elleni küzdelemben!

2020. Március 27. 16:51, péntek | Helyi

Baleset történt a 4-esen Karcagnál

Lezárták az érintett útszakaszt a baleset miatt.

2020. Március 27. 06:00, péntek | Helyi

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.