Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Február 14. 15:00, péntek | Helyi

Családbarát szülészeti osztályt adtak át Karcagon

Családbarát szülészeti osztályt adtak át Karcagon

Családbarát szülészeti osztályt alakítottak ki a Kátai Gábor kórházban.

Családbarát szülészeti osztályt alakítottak ki a Kátai Gábor kórházban. Az ünnepélyes átadáson dr. Farkas Béla osztályvezető főorvos mutatta be a vendégeknek az új családi szobát és a szülőszobát. Mint elhangzott, az osztályon évente több mint 600 szülés történik, s a most kapott új négy szülőággyal, a babafigyelőkkel, és a szülészeten kialakított egyszemélyes alternatív szülőszobával sokkal komfortosabbá vált a családok számára ez a meghitt pillanat, a gyermek érkezése. Az osztályon berendeztek egy családi szobát is, ahol az édesapa a nap 24 órájában együtt lehet gyermekével.


Dr. Suba László, az ÁEEK regionális igazgatója elmondta, a kormány kiemelten foglalkozik a családokkal, sokféleképpen támogatja őket. Ennek része a 10 milliárd forintos fejlesztés a családbarát szülészetek kialakítására, hiszen a szülés élménye mind az anya, mind a gyermek számára meghatározó. Ezen a pályázaton nyerte el első körben az 55 millió forintos támogatást a karcagi kórház, s az újabb pályázaton 20 milliót kapnak még eszközfejlesztésre.


Az önkormányzat nevében Sári Kovács Szilvia alpolgármester, a kórház vezetése nevében Nagyné László Erzsébet főigazgató köszönte meg a pályázaton nyert támogatást. F. Kovács Sándor és dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselők is elismeréssel szóltak a kórházban folyó magas szintű gyógyító munkáról és arról az évekkel ezelőtt megkezdett gép, eszközök modernizálásról, s a betegek komfortérzetét is segítő beruházásokról, melynek egyik elem a most átadott családbarát szülészeti osztály is.

Tudósítás pénteken este 18:05 kor a Karcag Tv, Nagykunsági Híradó című műsorában

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.

2024. Április 23. 11:30, kedd | Helyi

ELKAPTÁK A TISZABURAI DÍLERT

Egy 47 éves férfi helyi lakosoknak árulta a kábítószert. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.