Városlista
2020. július 16, csütörtök - Valter

Hírek

2020. Február 14. 15:00, péntek | Helyi

Családbarát szülészeti osztályt adtak át Karcagon

Családbarát szülészeti osztályt adtak át Karcagon

Családbarát szülészeti osztályt alakítottak ki a Kátai Gábor kórházban.

Családbarát szülészeti osztályt alakítottak ki a Kátai Gábor kórházban. Az ünnepélyes átadáson dr. Farkas Béla osztályvezető főorvos mutatta be a vendégeknek az új családi szobát és a szülőszobát. Mint elhangzott, az osztályon évente több mint 600 szülés történik, s a most kapott új négy szülőággyal, a babafigyelőkkel, és a szülészeten kialakított egyszemélyes alternatív szülőszobával sokkal komfortosabbá vált a családok számára ez a meghitt pillanat, a gyermek érkezése. Az osztályon berendeztek egy családi szobát is, ahol az édesapa a nap 24 órájában együtt lehet gyermekével.


Dr. Suba László, az ÁEEK regionális igazgatója elmondta, a kormány kiemelten foglalkozik a családokkal, sokféleképpen támogatja őket. Ennek része a 10 milliárd forintos fejlesztés a családbarát szülészetek kialakítására, hiszen a szülés élménye mind az anya, mind a gyermek számára meghatározó. Ezen a pályázaton nyerte el első körben az 55 millió forintos támogatást a karcagi kórház, s az újabb pályázaton 20 milliót kapnak még eszközfejlesztésre.


Az önkormányzat nevében Sári Kovács Szilvia alpolgármester, a kórház vezetése nevében Nagyné László Erzsébet főigazgató köszönte meg a pályázaton nyert támogatást. F. Kovács Sándor és dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselők is elismeréssel szóltak a kórházban folyó magas szintű gyógyító munkáról és arról az évekkel ezelőtt megkezdett gép, eszközök modernizálásról, s a betegek komfortérzetét is segítő beruházásokról, melynek egyik elem a most átadott családbarát szülészeti osztály is.

Tudósítás pénteken este 18:05 kor a Karcag Tv, Nagykunsági Híradó című műsorában

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 16. 15:43, csütörtök | Helyi

TÁJÉKOZTATÓ FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

2020. Július 16. 12:44, csütörtök | Helyi

Természeti értékek az északi temető területén

Nt. Koncz Tibor esperessel beszélgettünk arról, hogy milyen természeti értékek találhatóak meg a karcagi északi temető területén.

2020. Július 15. 15:49, szerda | Helyi

Hamarosan kész az új épület

Végéhez közeledik a Városgondnokság épületének a felújítása - tudtuk meg Molnár Pál igazgatótól.

2020. Július 15. 15:48, szerda | Helyi

A vádlottat 3 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztére ítélték

A Szolnoki Járási Ügyészség 2020. július 13-án közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt bíróság elé állította azt a férfit, aki a kihirdetett veszélyhelyzet idején az őt ellátó kórházi dolgozókra támadt.