Városlista
2020. február 18, kedd - Bernadett

Hírek

2020. Február 14. 15:00, péntek | Helyi

Családbarát szülészeti osztályt adtak át Karcagon

Családbarát szülészeti osztályt adtak át Karcagon

Családbarát szülészeti osztályt alakítottak ki a Kátai Gábor kórházban.

Családbarát szülészeti osztályt alakítottak ki a Kátai Gábor kórházban. Az ünnepélyes átadáson dr. Farkas Béla osztályvezető főorvos mutatta be a vendégeknek az új családi szobát és a szülőszobát. Mint elhangzott, az osztályon évente több mint 600 szülés történik, s a most kapott új négy szülőággyal, a babafigyelőkkel, és a szülészeten kialakított egyszemélyes alternatív szülőszobával sokkal komfortosabbá vált a családok számára ez a meghitt pillanat, a gyermek érkezése. Az osztályon berendeztek egy családi szobát is, ahol az édesapa a nap 24 órájában együtt lehet gyermekével.


Dr. Suba László, az ÁEEK regionális igazgatója elmondta, a kormány kiemelten foglalkozik a családokkal, sokféleképpen támogatja őket. Ennek része a 10 milliárd forintos fejlesztés a családbarát szülészetek kialakítására, hiszen a szülés élménye mind az anya, mind a gyermek számára meghatározó. Ezen a pályázaton nyerte el első körben az 55 millió forintos támogatást a karcagi kórház, s az újabb pályázaton 20 milliót kapnak még eszközfejlesztésre.


Az önkormányzat nevében Sári Kovács Szilvia alpolgármester, a kórház vezetése nevében Nagyné László Erzsébet főigazgató köszönte meg a pályázaton nyert támogatást. F. Kovács Sándor és dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselők is elismeréssel szóltak a kórházban folyó magas szintű gyógyító munkáról és arról az évekkel ezelőtt megkezdett gép, eszközök modernizálásról, s a betegek komfortérzetét is segítő beruházásokról, melynek egyik elem a most átadott családbarát szülészeti osztály is.

Tudósítás pénteken este 18:05 kor a Karcag Tv, Nagykunsági Híradó című műsorában

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 18. 08:56, kedd | Helyi

DIÁKOLIMPIA LESZ KARCAGON

Február 20-23. között városunk ad otthont a Diákolimpia Asztalitenisz Országos Döntőnek.

2020. Február 17. 19:17, hétfő | Helyi

DÍJAT KAPOTT BOSNYÁK IMRE

Agrárminisztérium támogatásával meghirdetett \" Így kezdtem én\" című, a kisállattenyésztést népszerűsítő pályázaton senior kategóriában Bosnyák Imre harmadik helyezést ért el.

2020. Február 17. 19:16, hétfő | Helyi

ELŐKÉSZÜLETI MÉRKŐZÉS

Lejátszotta első edzőmérkőzését a karcagi labdarúgó-csapat.

2020. Február 17. 19:13, hétfő | Helyi

70 ÉVES LETT KURUCZ ISTVÁN

70. születésnapja alkalmából edzésükön a birkózók, Urbán Zoltán edző és a szülők, valamint a KSE nevében Szepesi Tibor ügyvezető köszöntötte Kurucz Istvánt, a KSE Birkózó Szakosztálya vezetőjét.