Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2023. November 20. 20:23, hétfő | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

CSAT(T)LAKOZZ! ÉS KÜLDJ EGY FOTÓT!

CSAT(T)LAKOZZ! ÉS KÜLDJ EGY FOTÓT!

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága közös demonstrálásra kéri a lakosságot.

A Magyar Rendőrség Csat(t)lakozz! elnevezéssel országos kampányt indított, amelyben felhívja a figyelmet a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára, azok megkérdőjelezhetetlen fontosságára. Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága felkérésére a Közlekedéstudományi Intézet felmérte a biztonsági öv használati arányát, melynek végeredménye igencsak aggasztó. Magyarországon az övhasználati hajlandóság jelentősen elmarad a legfejlettebb közúti közlekedésbiztonságú európai országokban tapasztalható állapotoktól.

A felmérés alapján ez a hajlandóság az elmúlt években nem javult, az első ülésen 88%-os, a hátsón 57%-os a biztonsági öv használata. Súlyosbítja a helyzetet, hogy a gépjárműben utazó gyermekek közül 10-ből átlagosan 4 megfelelő védelem nélkül vesz részt a közlekedésben. A 2021-es statisztikai adatok azt is kimutatták, ha az utasok közül 10%-kal többen kötötték volna be magukat, akkor országos szinten 65 ember nem halt volna meg közlekedési baleset során, azaz ennyien hazaérhettek volna a családjukhoz.

A biztonsági öv életmentő szerepét számtalan tanulmány és a statisztikák is igazolják. Egy közlekedési balesetben a biztonsági övet használók túlélési esélye nagyságrenddel magasabb az öv becsatolását mellőzőkhöz képest. Övet használva a sérülés súlyossága is alacsonyabb, sőt, egyes esetekben akár el is kerülhető.

Kérjük a szülőket, hogy óvják gyermekeik életét, minden utazáskor használják és megfelelően rögzítsék az autós biztonsági gyermekülést. Külön kérjük a fiatal generációt, hogy vigyázzanak magukra, kössék be az övet minden utazás alkalmával, és figyeljenek testvéreikre is, ha ezt a szülők nem teszik meg. Akkor se csatolják ki magukat, amikor már csak pár méterre vannak az iskolától vagy otthonuktól.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a közlekedőket is szeretné bevonni a Csat(t)lakozz! kampányba: önként jelentkezhetnek üzenetben egy biztonsági öves fotóval a „Balesetmegelőzés Szolnok vármegye” közösségi oldalon. A Csat(t)lakozz! kampány matricája a főkapitányságon továbbra is átvehető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 14:00, csütörtök | Helyi

ALÁÍRTÁK A SZERZŐDÉST

Élhető települések című Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében

2024. Július 18. 10:00, csütörtök | Helyi

KÉSSEL SZÚRTA MEG ÉLETTÁRSÁT

Próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal a nővel szemben,

2024. Július 18. 07:00, csütörtök | Helyi

TÁBOR A TÁNCSICS 17-ES ÓVODÁBAN

Egy karcagi óvodás sem marad óvodapedagógusi felügyelet nélkül nyáron. A teljes vakáció idején van ügyeletes óvoda a városban, az óvodások szülei ráadásul több ovis tábor közül is választhattak, választhatnak.

2024. Július 17. 20:20, szerda | Helyi

Méz terítette be a 4-es számú főutat

Leborult öt hordó méz egy utánfutóról szerda délelőtt a 4-es számú főúton, Kisújszállás közelében.