Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Január 24. 18:18, csütörtök | Helyi

CSÖKKENTIK A BALESETEK SZÁMÁT A TÁBLÁK KARCAGON IS

CSÖKKENTIK A BALESETEK SZÁMÁT A TÁBLÁK KARCAGON IS

Eredményesnek tartja figyelemfelhívó táblák kihelyezését veszélyes útszakaszokra a Rendőrség.

A speciális, táblák kihelyezése után az érintett útszakaszokon 50-80 százalékkal csökkent a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma, és azóta ezeken a szakaszokon csökkent a halálos balesetek száma. A korábbi balesetek döntő többsége a járművezetők tudatos szabályszegése vagy figyelmetlensége miatt következett be.

Az első figyelemfelhívó táblát oda tették kis, ahol korábban több súlyos, köztük két halálos kimenetelű közlekedési baleset is történt.

Mivel a tapasztalatok kedvezőek voltak, több hasonló táblát helyeztek ki a megyei rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottságának javaslatai alapján a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatóságának munkatársai veszélyes útszakaszokra.
A figyelemfelhívó táblák áthelyezhetők, mindig oda viszik, ahol a baleseti adatok szerint a legveszélyesebbnek ítélik az adott útszakaszt.

Megyénkben évente több mint ötszáz, személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történik, ezek közül tavaly több volt halálos kimenetelű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.