Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2021. Május 19. 08:28, szerda | Helyi

CURIE MATEMATIKA VERSENY

CURIE MATEMATIKA VERSENY

A Karcagi Nagykun Református Általános Iskolában Soósné Balajti Gabriella tanítónő, munkaközösség-vezetővel beszélgettünk a Curie Országos Matematika Versenyről és a tehetséggondozásról.

Mint elhangzott, az iskolában kiemelt terület a matematika oktatás, több éve különböző tehetségcsoportokat működtetnek, amelyek célja a tehetségek megtalálása és a velük való külön foglalkozás heti egy alkalommal. Itt a versenyekre készülnek és különböző plusz feladatokat kapnak a gyerekek.


Az online versenyre szeptemberben normál módon kezdtek készülni hétfőnként hatodik órában foglalkoztak a versenyfeladatokkal, az online tanítás során ez kicsit elmaradt, de a versenyző tanulóknak próbáltak mindig egy kis pluszt adni, hogy ne maradjanak el.

A Curie matematika versenyre a tanítónő hat gyereket készített fel, s ők képviseltek ezt a korosztályt és hozták el a legjobb helyezéseket: Keserű Marcell, Balogh Roland, Makó Áron, Szakáll Csaba, Kovács László, Juhász Lara lett az 1-6. legjobb.


Most a május 17-ei alapműveleti versenyre készülnek. A református matematika verseny neve Törd a fejed!

Az előbb említett gyerekeket nem nehéz a matematika iránt motiválni, mert nagyon szeretik a tárgyat és kedvvel csinálják. Ha netán el kell halasztani egy-egy órát, akkor rögtön mondják, hogy mikor fogják pótolni - mondta Soósné Balajti Gabriella, aki számára ez az elismerés. 22 éve tanít itt, kiemelten a matematika területtel foglalkozik, több mint tíz éve vezeti a matematika tehetség csoportot.


Keserű Marcell (4. a) szerint a matematika verseny annyira nem volt nehéz, csak néhol a szöveg volt furán megfogalmazva.

Neki minden tetszik matekból, a versenyre készülve a tanító néni minden feladatát megoldotta otthon. Amikor beadta a feladatokat úgy érezte, most nem sikerült olyan jól. A megyei első hely azonban ösztönzi arra, hogy legközelebb még jobb legyen.
A matek mellett mesemondó versenyre is megy, és várja az úszóversenyeket is.

A tanulási időjét beosztja, megvan egy határidő, addigra mindig kész lesz vele, s néha szorgalmi feladatot is csinál.

A szép szerepléseinek szülei is örülnek. Úgy indul el egy versenyen, hogy bármilyen is lehet az eredmény, az a fontos, hogy részt vett rajta.


Balogh Rolandnak (4.a) sem volt nagyon nehéz a verseny, melyre az órai készülés mellett otthon is gyakorolt. Neki a szorzás, osztás a kedvenc feladat típusa. A matek mellett a rajzot és olvasást kedveli, történelmi személyekről olvas.


A matekversenyen tavaly is szerepelt, de az idei a jobbik eredménye. A versenyzéstől rutinosabb, ügyesebb, precízebb lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 14:00, szerda | Helyi

KIÁLLÍTÁS NYÍLT A RENDŐRMÚZEUMBAN

A Rendőrmúzeumban 39 amatőr művész közel 100 alkotásával nyílt kiállítás.

2024. Május 08. 12:00, szerda | Helyi

VERSES DÉLUTÁN A KÖNYVTÁRBAN

A Költészet Napjához kapcsolódva verses délután került megrendezésre a Csokonai Könyvtárban Karcagon.

2024. Május 08. 09:13, szerda | Helyi

TOBORZÁS JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrök 13 településen, 18 helyszínen várták ezen a héten is a határvadászképzés iránt érdeklődőket.

2024. Május 08. 07:00, szerda | Helyi

BALTÁVAL TÁMADT SZOMSZÉDJÁRA

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy 71 éves törökszentmiklósi férfi letartóztatását,