Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Március 02. 05:01, csütörtök | Helyi

DÉKÁNY IMRE TEHETSÉGES DIÁK

DÉKÁNY IMRE TEHETSÉGES DIÁK

Dékány Imrével, a Kiskulcsosi iskola negyedikesével beszélgettünk sportról, zenéről, mert  mindkettőben tehetséges.

- Nagyon szeretek hegedülni, hetente kétszer járok hegedű órára, ezért olyan fejlett a kezem. Az éneklésben pedig már most lesz negyedik zsinórban, hogy népdaléneklési versenyre indulok - árulta el a kis tehetség, aki családi indíttatásra kezdett hegedülni.
- A mamám, a mamám gyereke, meg Julika és Böbike néni is hegedűórára jártak. A papámtól örököltem a hangom, s én magamban elhatároztam, hogy igenis szépen akarok énekelni, s év végén énekből kitűnő akarok lenni. A papám nótákat és népdalokat énekelt nekem, kedvencem a Juhásznak jól van dolga és a Hej, Vargáné. Mivel szólóban szeretek énekelni, nem vagyok énekkaros.
- Osztálytársai elé, vagy egy nagyobb közönség elé kiállni és énekelni nagy sikert jelent számára.
- Sokat készülök egy versenyre, a legnehezebb a dallamot megtanulni, a szöveget megjegyezni könnyebb. Voltam városi népdaléneklési versenyen, ott második harmadik helyezést értem el. A zene kikapcsolódást és szeretetet jelent.
- Félévkor 4,10 volt az átlaga. Matematika, magyar irodalom és magyar nyelv, ezekből nem volt meg az ötös, de most megígérte, hogy év végére a matematikát, az olvasást és a nyelvtant is kijavítja.
-Szeretem a könyveket a kezembe fogni, s nem interneten olvasok. Külön azért is, mert most kaptam karácsonyra egy kis teknőst, s azt szeretném jól gondozni és megtudni, hogy mit szeret - mondta Imre, aki azért nem sportol, mert félti a kezét, a sérüléstől, hiszen hegedűsként arra szüksége van. Sokat is gyakorol, vannak kedvenc darabjai is, de most énekversenyre készül- ebből adott is egy kis ízelítőt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.