Városlista
2022. december 5, hétfő - Vilma

Hírek

2012. Szeptember 01. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Depresszióssá tehet a parfüm?

Depresszióssá tehet a parfüm?

A mindennap használt kozmetikumoknak káros hatásai is lehetnek, a hétköznapi illatok legyengíthetnek, s a vegyi intoleranciától szenvedő felnőttek száma magasabb lehet, mint azt korábban gondolták - számol be a Fox News.

'Néhány embernél káros mellékhatások léphetnek fel már alacsony szintű kémiai vegyi anyagoktól is'- mondta Dr. David Katerndahl, a tanulmány szerzője. Bár orvosilag a lakosság mindössze két százalékánál diagnosztizáltak vegyi intoleranciát, a professzor által megvizsgált 400 felnőtt mintegy húsz százalékánál tapasztalta a jelenséget.

Miért van az, hogy egyesek sokkal érzékenyebbek, mint mások? Az ok lehet genetikai - mondja a szakember, vagy éppen az alacsony szintű vegyi anyagok állandó jelenléte, amely idővel intoleranciát okoz. Ráadásul a kibocsátott vegyi anyagok mértéke 3-4 százalékkal növekszik évente.

A vegyi intoleranciának igen káros mellékhatásai lehetnek. Allergiás reakciókat, sőt pánikrohamot, s ezzel együtt depressziót is kiválthat. Ezenkívül: szívproblémák, asztma, tüdőgyulladás, arcüreggyulladás, csökkent pajzsmirigyműködés, autoimmun betegségek is jelentkezhetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 27. 11:37, vasárnap | Életmód

Átalakultak az utazási szokások, a két-három napos rövid utak a legnépszerűbbek egy felmérés szerint

Az elmúlt években megváltoztak az utazási szokások, amit mutat az is, hogy egyre többen választják a két-három napos, rövid külföldi vagy belföldi utakat, illetve a jó ár-érték arányú kikapcsolódást.

2022. November 23. 13:55, szerda | Életmód

A klímaváltozás miatt egyre korábban költenek a madarak

A klímaváltozás miatt évtizedenként átlagosan két-három nappal korábban költenek a madarak - derül ki az Ökológiai Kutatóközpont és a Milánói Egyetem közös kutatásából.

2022. November 23. 13:53, szerda | Életmód

Kevesebb az illegális letöltés a magyar internetezők között

2022. November 23. 13:47, szerda | Életmód

Deep Purple-koncert lesz jövő nyáron a Budapest Sportarénában

A hard rock és a heavy metál legendája, az angol Deep Purple ad koncertet 2023. július 16-án a Papp László Budapest Sportarénában.