Városlista
2020. április 6, hétfő - Vilmos, Bíborka

Hírek

2020. Február 17. 19:17, hétfő | Helyi

DÍJAT KAPOTT BOSNYÁK IMRE

DÍJAT KAPOTT BOSNYÁK IMRE

Agrárminisztérium támogatásával meghirdetett \" Így kezdtem én\" című, a kisállattenyésztést népszerűsítő pályázaton senior kategóriában Bosnyák Imre harmadik helyezést ért el.

Több mint öt évtizede foglalkozik galambászattal Bosnyák Imre, így amikor olvasta a minisztériumi felhívását, úgy gondolta, megírja kisállattanyésztési történetét.

Öt-hatéves volt, amikor a MÁV-nál vonatkísérő, vonatfékezőként dolgozott az édesapja, aki míg a tehervonatok az állomáson várakoztak, a galambpiacokat nézte meg. Az ott vásárolt galambokkal kezdte el a tenyésztést - idézi a kezdeteket Bosnyák Imre, aki iskolásként már a Debreceni és a Keleti pergők mellett Erdélyi simafejű bukókat is röptetett.

Mindig nagy élmény volt számára, amikor a szomszédokkal az égre nézve csodálta a galambok akrobatikus mutatványait, volt olyan amelyik szinte a földig forgott, de sajnos olyan is, aki épp emiatt a sok forgás miatt a kéménybe esett és elpusztult.

Később a galambok mellett nyulakkal és őshonos baromfikkal is foglalkozott otthonukban, az állatok szeretetét édesanyjától is örökölte. Szakmai felkészültségét a jeles tenyésztőkkel folytatott eszmecserék mellett a Kistermelők lapjából szerezte, utóbbit ma is olvassa.
A mezőgazdasági technikum elvégzése után a Nyírségben volt gyakornok, majd hazajött Karcagra, a kutatóintézetbe. Ekkor már Texánokat tartott, majd Kirják Imre neves karcagi tenyésztő segítségével ismerkedett meg a Karrierekkel, később jött a Magyar Óriás, és a Debreceni pergő is. Jelenleg is tagja több galamb fajtaklubnak.

A galambok mellett az őshonos baromfikról, a magyar kutyafajtákról is sok szakcikket írta különböző szaklapokba, újságokba az elmúlt évtizedekben. Szeretné a fiatalok körében is népszerűsíteni a galambászatot, erre a karcagi egyesületben van is módja Bosnyák Imrének.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 05. 11:54, vasárnap | Helyi

Lebukott a tiszaburai férfi

A Karcagi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy tiszaburai lakos ellen.

2020. Április 05. 09:16, vasárnap | Helyi

A szombati balesetről...

Egy helyi lakos elindulását követően nem adott elsőbbséget egy segédmotoros kerékpárnak, ami elé kihajtott és összeütköztek.

2020. Április 04. 09:56, szombat | Helyi

Hírek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

A Karcagi Rendőrkapitányságon eljárás indult lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy kunmadarasi lakos ellen.

2020. Április 03. 05:00, péntek | Helyi

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.