Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Január 21. 05:01, szombat | Helyi

DÍJAT KAPOTT OROSZ RÉKA

DÍJAT KAPOTT OROSZ RÉKA

Orosz Rékával, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvoda hetedikesével beszélgettünk a nemrégiben Szolnokon kapott díjáról.

- Én lettem a szolnoki kosárlabda csapatból a legjobb sportoló, a legkiemelkedőbb voltam, ezért kaptam meg a díjat, amit Szalay Ferenctől vettem át. Én nagyon örültem neki, egy kicsit számítottam is rá, mert a csapatnak leginkább én vagyok az egyik húzó egyénisége.

- Réka az idei évadban is sorra dobta a kosarakat, s voltak emlékezetes pillanatai is.
- A hétvégén volt Budapesten egy olyan meccsem, ahol szerintem nagyon jól teljesítettem. Az is emlékezetes mérkőzés, ahol a legtöbb kosarat, 36 pontot dobtam az egyik mérkőzésemen tavaly. Ebben az évben szerintem 22-őt dobtam, ami a legtöbb volt.

-Réka Karcagon tanul és Szolnokon kosarazik, nem könnyű a kettőt összeegyeztetnie.
-Mivel hetedik osztályos vagyok és ez a legnehezebb év, próbálom, hogy a tanulás legyen az első, de mellette ott van, hogy kosarazzak. Így nyilván nehéz, de próbálom csinálni mindkettőt.
-A sok tanulmányi versenyből kevesebben indult, de vers- és mesemondón most is volt.

-Az Országos Adventi Szavalóversenyen Kunhegyesen különdíjas lettem. Fontos, hogy a sportból kikapcsolódjak. Azt mondják régóta tehetséges vagyok vers és mesemondóként, úgy gondolom ezért ezt sem szeretném kizárni az életemből, mert szeretem is csinálni, bár a heti öt edzés Szolnokon néha sok, de viszek tanulnivalót, s megtanulunk a kocsiban. Amikor Szalay Ferenctől átvettem ezt a díjat, büszkeséget éreztem, hogy én voltam a legjobb, akit kiválasztottak a csapatból.

Nagyon sokáig szeretném folytatni ezt a sportágat, és sok eredményt elérni. Így a Refi után Szolnokon, a Verseghy Ferenc Gimnáziumban szeretnék továbbtanulni a kosár miatt, hogy folytathassam. Nagyon régóta a vágyam, hogy profi kosaras legyek, de hát azért ugye meg kell küzdeni, s ezen vagyok most.

Címkék: #karcag tv, orosz réka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.