Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Január 29. 14:30, hétfő | Helyi

Dinamikus fejlődésnek indult a nagykunsági és Tisza-tavi térség.

Dinamikus fejlődésnek indult a nagykunsági és Tisza-tavi térség.

Dinamikus fejlődésnek indult a nagykunsági és Tisza-tavi térség.

A megye keleti része az elmúlt években több forráshoz jutott, mint az azt megelőző húsz évben összesen - jelentette ki hétfőn a karcagi Városházán tartott sajtótájékoztatóján Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke.

Jász- Nagykun-Szolnok megye 3. számú választókerülete dinamikus fejlődésnek indult, a jó gazdaságpolitikának köszönhetően a térség az elmúlt években több forráshoz jutott, mint az azt megelőző húsz évben összesen.

Több mint kétmilliárd forintnyi beruházás valósult meg a térség kórházi ellátását végző Kátai Gábor Kórházban. Fejlesztésre kerültek a kórház központi diagnosztikai egységei, a labor, a röntgen, az ultrahang, CT készülék Megtörtént a központi sterilizáló technológiájának korszerűsítése, a patológia helyiségeinek racionalizálása. Felújították a mozgásszervi és pszichiátriai fekvőbeteg osztályokat és a járóbeteg szakellátási rendelőket. Nagyszabású eszközfejlesztés zajlott a sürgősségi, sebészeti, kardiológiai, nőgyógyászati, pszichiátriai, gasztroenterológia és belgyógyászati osztályokon és a központi műtőben.

A felújított részlegbe került áthelyezésre az Ápolási Osztály és további 20 ággyal bővült. Folyamatban van az anyaszállás kialakítása a Csecsemő- és Gyermekosztályon. Az egészségügyi alapellátás a választókerület minden településén biztosított, ellátatlan körzet nincs.

Már Tiszafüreden is elérhető rehabilitációs szakrendelés. Kisújszálláson a meglévő ellátási formák mellett ultrahang diagnosztika, valamint ortopédia kezdte meg működését, tovább bővült az elérhető egészségügyi ellátások köre Karcagon is.

Az Akácliget fürdőben újra működnek az OEP-finanszírozott fürdőgyógyászati ellátások, Kunhegyesen fürdőgyógyászati ellátásokat nyújtó egészségügyi szolgáltató kezdte meg működését. Az infrastrukturális beruházások, korszerűsítések a teljes térséget lefedik.

Abádszalókon új orvosi rendelő épült. Tiszaörsön és Tiszaszőlősön megvalósult a háziorvosi rendelők és a védőnői szolgálatok épületének tejes rekonstrukciója, továbbá akadálymentesítése. Befejeződött Tiszaroffon a háziorvosi és fogorvosi rendelő épületeinek átalakítása-felújítása, megújult Kunhegyesen a központi orvosi rendelő épülete, Kisújszálláson pedig a gyermekorvosi rendelő és központi orvosi ügyelet felújítása-korszerűsítése valósult meg.

Megtörtént a fegyverneki orvosi rendelő épületfelújítása és akadálymentesítése, 2015-ben új, korszerű épületbe költözhetett a kunmadarasi gyermekorvosi ellátás, ezzel egy időben megújult a háziorvosi rendelő épülete Karcagon és Tiszaszentimrén. Jelenleg is több rekonstrukciós és rendelőépítési projekt van folyamatban, ezek érintik például Tiszafüredet, Berekfürdőt, Tiszagyendát, Tomajmonostorát és Nagyivánt.

Az úthálózat is több helyen megújult, többek között a 4-es számú főút kenderesi és fegyverneki szakasza, a 33-as főút tiszafüredi szakasza, a Karcag - Kunmadaras, valamint a Kunhegyes – Abádszalók és a Kunhegyes - Tiszagyenda közötti útszakasz. A belterületi utak közül is egyre többet újítanak fel.

A megyei adatok szerint itt a legjobb a közbiztonság, az elmúlt öt évben több mint 50%-kal csökkent a regisztrált bűncselekmények és jogsértések száma. A személyi sérüléssel járó és halálos balesetek száma is jelentősen csökkent.

Befejeződött az ivóvízminőség-javító beruházás Karcag, Kenderes, Abádszalók, Tiszaroff, Tiszaörs, Tiszaigar, Kunhegyes, Túrkeve, Tiszafüred és Kisújszállás településeken.

A választókerület kilenc településén korszerűsítették a szennyvízelvezető rendszert. (Abádszalók, Kunhegyes, Fegyvernek, Kenderes, Kunmadaras, Tiszagyenda, Tiszaroff, Tiszaszentimre és Túrkeve.)

Csapadékvíz hálózat rekonstrukció történt Abádszalókon, Kisújszálláson, Kunhegyesen, Tiszafüreden, Tiszaigaron, Tiszaderzsen és Tiszaroffon.

Jelentős infrastrukturális fejlesztések valósultak meg a közintézményekben. Bölcsődék, óvodák, iskolák korszerűsítése, fejlesztése, valamint számtalan szakmai program valósult már meg többszáz milliós forintos forrásból. A szakképző intézmények pedig csak a tavalyi év során részesültek 276 millió forintnyi fejlesztésben. A választókerület településein közel 1,8 milliárd forintból valósulnak meg fejlesztések a közeljövőben az állami fenntartású általános iskolákban, és 500 millió forint értékű beruházás van folyamatban a szakközépiskolákban.

A városközpontok, városházák is megújultak Tiszafüreden, Kisújszálláson és Karcagon. Sportlétesítményeket korszerűsítettek Karcagon, Túrkevén, Tiszaderzsen, műfüves pályákat alakítottak ki Fegyverneken, Karcagon, Kunhegyesen, Tomajmonostorán és Tiszagyendán, a tiszabői sportcsarnok építése folyamatban van. Jelentősen javultak az idősgondozást ellátó és szociális intézmények tárgyi feltételei is.

A választókerület közintézményeinek többsége energetikai korszerűsítésen esett át. Napelemes rendszer kiépítésére került sor tizenhat közintézményben.

A választókerület kilenc településén újultak meg templomok.

A turisztikai régióink az országos átlagot meghaladó mértékben fejlődtek, a vendégéjszakák száma dinamikusan növekszik a megyében és a térségben. Olyan jelentős turisztikai beruházásokkal gazdagodott a vidék, mint a Tisza – tavi Kerékpáros Centrum, a Tisza-tavi Horgászközpont, és befejezés előtt áll a Tisza-tavi kerékpárút.

Karcag és Kisújszállás után a berekfürdői és túrkevei gyógyvízű strandok is komplex fejlesztésen estek át. Hamarosan elindul a Karcag Kincse Élménypark megvalósítása is. A térség több országos szintű rendezvénnyel is büszkélkedhet.

A választókerület települései további 15 milliárd forintnyi támogatásban részesültek a Területi Operatív Program fejlesztési forrásaiból, a beruházások hamarosan elindulnak.

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.

2024. Április 18. 11:00, csütörtök | Helyi

BALTÁVAL TÁMADT ISMERŐSÉRE

Emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség egy 38 éves szolnoki férfi letartóztatását.

2024. Április 18. 09:00, csütörtök | Helyi

ENERGETIKAI FÓRUM BESENYSZÖGÖN

Energetikai Fórumot szervezett a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei önkormányzatok számára Besenyszögön az Energiaügyi Minisztérium.

2024. Április 17. 15:00, szerda | Helyi

HALÁLOS MOTORBALESET MEZŐTÚRNÁL

Árokba hajtott egy motoros a Mezőtúrt és Túrkevét összekötő út 20-as kilométerszelvényénél.