Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Január 16. 18:04, kedd | Helyi
Forrás: KARCAG TV

DINAMIKUSAN FEJLŐDIK KARCAG

DINAMIKUSAN FEJLŐDIK KARCAG

Karcag dinamikusan fejlődő útra lépett! - mondta el Kovács Sándor a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke a Karcag Televízió stúdiójában.

A frissen megválasztott országgyűlési képviselő-jelölt szerint a Top pályázatoknak köszönhetően még élhetőbb, még szebb lehet a Nagykunság Fővárosa.

Kovács Sándor szerint a pályázati forrásoknak köszönhetően tovább fejlődhet Karcag az elkövetkezendő években. A megyei közgyűlés elnöke kifejtette, hogy a dinamikus fejlődésnek köszönhetően egy élhető város fejlődik az Alföld szívében.

- Régi dolog Karcagon, hogy elég sokan kerékpároznak. A régi kerékpárutak rendbetétele, újak építése mindenképpen fontos Karcagon. Mindenképpen fontos, ami lehet egy kicsit csúszik, a stranddal szemben lévő Volántelep kiköltöztetése a városon kívülre, és azt a területet szeretnénk egy parkos résszel bevonni. Fontos az ipari park fejlesztése, ami tovább fog folyni. Örömmel látom, hogy haladnak azok a beruházások, amik 2017-ben kezdődtek és az idei évben fejeződnek be.

A Rendőrkapitányság építése gőzerővel folyik, óvodákat újítottunk fel itt Karcagon. Azt gondolom, hogy egy dinamikus, fejlődő útra lépett Karcag és ez folytatódni fog. Ezekből a TOP forrásokból még alig költöttünk el valamit, ebben az évben és a jövő évben várhatóak azok a fejlesztések, amit Karcag megnyert. Több mint 2,5 milliárd forint az az összeg, amit Karcag az ilyen pályázatokon megnyert, azt gondolom, hogy látványos lesz a fejlődés.

A vágyainkhoz képest rengeteget tudnánk még fejleszteni. Tudjuk azt, hogy mi az amit fel kell újítani, mi az amin javítani kellene, de a realitásokat figyelembe véve azt gondolom, hogy az egyik legszebb és legélhetőbb város Karcag az egész környéken. Nem lehet eltekinteni attól, hogy az Alföld közepén van. Milyen fejlett ipar, milyen fejlett gazdaság van.

De azt látom, hogy a Nagykunság Fővárosaként én büszke vagyok arra, hogyha ide jövünk a fő térre, vagy valaki idelátogat Karcagra, akkor azt mondja, hogy egy nagyon szép, nagyon hangulatos város. Nem tekinthetünk el attól, hogy nekem a szívem csücske, mert én karcagi vagyok. Azt gondolom, hogy minden karcaginak ez a legszebb és legjobb hely. Ezért volt az hogy én 11 éve minden nap bejárok Szolnokra. Eszembe sem jutott beköltözni Szolnokra, hiszen, Szolnok egy nagyváros, de aki karcagi, az Karcagon szeretne élni. Ez így lesz ezután is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.