Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Május 14. 21:33, szombat | Helyi
Forrás: drexpark.hu Kép: Szakáll Attila

Dinoszaurusz élménypark létesült Tiszaderzsen

Dinoszaurusz élménypark létesült Tiszaderzsen

A projekt eredményeképpen egy széles szolgáltatási kínálattal rendelkező dinoszaurusz élménypark jött létre.

A Derzsi Park Kft. Tiszaderzs község belterületén élményparkot valósított meg. A dinoszaurusz élménypark létrehozásában az Európai Unió és a Magyar Állam az Új Széchenyi Terv keretében közel 126,83 millió forint támogatást nyújtott.

A Derzsi Park Kft. kiemelkedő színvonalú, a piaci igényeket kielégítő turisztikai beruházás megvalósítását tűzte ki célul, mely növeli az Észak-alföldi Régió látogatottságát. A projekt keretében megvalósított dinoszaurusz élménypark célja, hogy kiegészítő szolgáltatásai révén a tisza-tavi régió egyik látványos turisztikai célpontjává váljon.

A fejlesztés Tiszaderzs belterületén valósult meg. A projekt eredményeképpen egy széles szolgáltatási kínálattal rendelkező dinoszaurusz élménypark jött létre.

A megvalósítási helyszín a népszerű üdülőhelyektől, Tiszafüredtől és Abádszalóktól alig néhány kilométerre található. Autóval könnyen megközelíthető a Tisza-tó teljes vonzáskörzetéből. A vendégek valósághű dinoszaurusz modelleket csodálhatnak meg. Kapcsolódó szolgáltatásként 3D mozirendszer – amely lehetőséget teremt ismeretterjesztő természet és kulturális filmek megtekintésére, amellyel könnyen megismerhető a környék élővilága, kultúrája és története – élményével gazdagodhatnak, kipróbálhatják a 720 fokos repülőgép-szimulátort. A környezet közeli élményt a tisza-tavi elektromos sétahajózás segítségével tapasztalhatják meg az ide látogatók. A gyermekek részére további szórakozást nyújtanak az elektromos plüss állatok, amelyekkel bejárható a park teljes terjedelmében.

A kialakítandó Dinoszaurusz élménypark a tavaszi megnyitása után egészen október végéig várja a látogatókat élethű dinoszaurusz modellekkel és változatos szolgáltatásokkal. A kínált programok igény szerint bármely látogató számára – életkortól függetlenül – akár egész napos szórakozást is nyújtanak.

A park weboldalán a http://www.derzsipark.hu címen lehetőség van jegyek és ajándéktárgyak online vásárlására, és a park bővebb megismerésére.

A Derzsi Park Kft., az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Program, Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése pályázati felhívás keretében 126.833.000 Ft támogatást nyert el. A projekt teljes összköltsége 181.190.000 Ft. A támogatási intenzitás 70,00%.

Címkék: drexpark, tiszaderzs

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 14:00, szombat | Helyi

KAMIONNAK CSAPÓDOTT

Frontálisan ütközött egy kamion és egy személyautó n a 4-es főúton Fegyvernek közelében. A balesetben a személygépkocsi vezetője a helyszínen meghalt.

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

RENGETEG SZEMETET HAGYOTT HÁTRA A LEVONULÓ ÁRHULLÁM

A tiszai árhullám levonulásával a KÖTIVIZIG munkatársai megkezdték a hullámtéren felhalmozódott hulladék mennyiségének felmérését, majd szemétmentesítését.

2024. Április 20. 08:45, szombat | Helyi

Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.