Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2018. Január 13. 15:28, szombat | Helyi
Forrás: KARCAG TV

DOBOS LÁSZLÓ: “MOZGALMAS ÉV ELÉ NÉZÜNK“

DOBOS LÁSZLÓ: “MOZGALMAS ÉV ELÉ NÉZÜNK“

Érezhetően fejlődés volt Karcagon 2017-ben nyilatkozta Dobos László városunk polgármestere. A városvezető fontosnak tartja azt, hogy több oktatási, nevelési intézmény is megújulhatott.

A stabil költségvetésnek köszönhetően 2017-ben tovább fejlődött Karcag városa. Dobos László polgármester elmondta, hogy sok beruházás kezdődött meg és fejeződött be.

- Mindenféleképpen egy közepes évnek tekinthető. Voltak ennél sokkal keményebb és nehezebb évek is. Ez sem volt könnyű, mert sok mindent szeretnénk, nyilván ez anyagi forrásokat is feltételez. Egy nyugodt, közepesen csordogáló év volt gazdasági, költségvetési szempontból, de ez azt is jelenti, hogy a fejlődésnek megvolt az alapja és lehetősége.

A költségvetés tehát közepes volt de a fejlődés az érezhető. A kettő nem mindig van párhuzamban. Az, hogy ezek a fejlődések létrejöjjenek, a fejlesztések megvalósuljanak ahhoz egy nagyon komoly költségvetés kell. Akkor mondhatnám, hogy kirobbanó egy költségvetés, ha a fejlesztések is haladnának és még maradna tartalékunk, vagy olyan gondunk volna, hogy hova költsük el a pénzünket. Valóban, a fejlesztések szépen alakultak, számtalan dolog megépült, megújult, megszépült. Van ami folyamatban van. Vannak olyan dolgok amikért évtizedeken keresztül küzdöttünk, ilyen például a kapitányság épületének építése, hiszen legalább 15 évvel ezelőtt ajánlotta fel a város azt a telket és nagyon komoly lobbitevékenységet kellet folytatni az ügyben, hogy ez a kapitányság felépüljön.

Ezúton is köszönöm dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek. Hasonló képpen a postai csomópont jelzőlámpával történő ellátása is egy 12 évre nyúlik vissza. Minden évben, a költségvetésben elkülönítettünk egy összeget felajánlva, hogyha épül ez a kereszteződésben a villanyrendőr akkor mi hozzájárulunk bizonyos összeggel. Nagyon örülünk a vasútállomás felújításának, de annak is, hogy sikerült tataroznunk a Idősek Otthon Horváth Ferencz úti részlegének Kossuth téri részét, a főt térnek a rendbetétele is fontos és minden kisebb, nagyobb dolog ami a városban megtörtént.

Két óvoda megújulása történt meg 2017-ben, a Kinizsi úti Óvoda konyha felújtása történt meg és a SZIM óvodának a csoportszobával való bővítése nagyon fontos számunkra. Minden évben tervezünk valamit, ebben az évben a legkomolyabb felújítás a Zöldfa úti óvoda felújítása lesz, ez TOP-os pályázatból kerül felújításra.

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 20:29, csütörtök | Helyi

Teltházas lakossági fórum Karcagon

A Robert Fico elleni merénylet is arra világít rá, hogy a békepártiságért áldozatokat kell vállalni...

2024. Május 16. 16:00, csütörtök | Helyi

ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Megtartotta munkaterv szerinti ülését a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.

2024. Május 16. 13:00, csütörtök | Helyi

A VÁDLOTT SZERINT EGY IDEGEN TETTE

Egy rejtélyes idegent emleget a karcagi gyilkosság vádlottja. Azt mondja, nem ő követte el a gyilkosságot, hanem egy ismeretlen személy.

2024. Május 16. 11:00, csütörtök | Helyi

ELBALLAGTAK A „VARRÓSOK”

Elballagtak a Karcagi Szakképzési Centrum, Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium végzős diákjai.