Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. November 24. 08:37, csütörtök | Helyi

Dr. Fazekas Sándor sajtótájékoztatója Karcagon

Dr. Fazekas Sándor sajtótájékoztatója Karcagon

A 3. számú országgyűlési választókörzetet és a magyar embereket érintő sorskérdésekről tartott sajtótájékoztatót a karcagi Városházán november 22-én Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, térségünk országgyűlési ké

- Szeretettel köszöntök mindenkit ezen a sajtótájékoztatón, amelynek apropója az, hogy a migránsokkal, bevándorlókkal kapcsolatos kérdések közül még jó néhány mindig lezáratlan. Közismert az, hogy Magyarország lakossága egy hihetetlen egységes álláspontot foglalt el ebben a kérdésben 3,3 millió ember támogatat a Fidesz-KDNP népszavazási javaslatát, amelynek a célja az volt, hogy az országba ne lehessen betelepíteni migránsokat - mondta Dr. Fazekas Sándor.

- Ez a legfontosabb kérdés, amely az elmúlt években terítékre került a magyar közéletben, hiszen az ország jelenét és a jövőjét, a következő generációk életkörülményeit is nagy mértékben befolyásolja és szuverenitási kérdésekben, hiszen elfogadhatatlan, hogy Brüsszel diktáljon olyan kérdésekben, hogy egy országban kik laknak, nemzeti sorskérdéseket akarnak eldönteni helyettünk. Én ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki arra szavazott, hogy ne legyen betelepítés Magyarországra, ide, Jász-Nagykun-Szolnok megyébe, a 3. számú választókerületbe, Karcagra és a környező településekre se történjen ilyen betelepítés. A népszavazást követően a Fidesz-KDNP benyújtotta az Országgyűlés elé azt az Alkotmány módosítási javaslatot, amely egyértelműen leszögezte volna azt, hogy Magyarországra nem lehet betelepíteni migránsokat. Itt egy olyan váratlan fordulat történt, hogy mind az MSZP, mind a Jobbik az előzetes állásfoglalásaival szemben végül nem támogatta az indítványt, így ez a kérdés még mindig lezáratlan.

- Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Mindenképpen fontos, hogy kitérjünk azokra, akik egyébként a körzethez kötődnek, alkalomadtán akár itt is élnek, mégis a bevándorlók, a migránsok pártjára álltak, a migránsok és a betelepítés érdekében szavaztak az Országgyűlésben nemmel a Fidesz-KDNP Alkotmány módosító javaslatára. Lukács László György, Vadai Ágnes és Sallai Róbert Benedek bevándorláspárti álláspontot foglalt el, összeálltak, eltérő pártokhoz tartozva is. A magyar emberek érdekeivel szemben összefogtak, ez érthetetlen, elfogadhatatlan és minősíthetetlen. Tulajdonképpen egy magyarellenes technikai koalíció jött létre, amelynek a célja jól láthatóan a bevándorlás és betelepítés előfeltételeinek a megteremtése, és szembemennek azokkal a véleményekkel, amelyek itt, ebben a körzetben is megfogalmazódtak és a lakosok 98 %-a betelepítés ellenes álláspontot foglalt el. Lukács László György, Vadai Ágnes és Sallai Róbert Benedek tehát egy közös platformra került. Én várom a magyarázatot, különösen Lukács László Györgytől, annak a Jobbiknak a képviselőjétől, akik mindig hangzatos szólamokkal szokott kampányolni, hogy miképpen magyarázható az, hogy Vadai Ágnessel egy álláspontot alakított ki, miképpen magyarázható az, hogy Gyurcsány Ferenc mellé szegődött a szavazáson, illetve azon Vadai Ágnes mellé, aki annak idején a magyarság számára oly fontosságú, kettős állampolgárságról szóló népszavazáson a magyarok ellen vállaltan kampányolt, kampány arca volt annak a népszavazásnak, amikor Gyurcsány Ferenc a határon túli magyarok elleni szavazásra szólította fel a baloldalt. Ehhez képest feltűnő és érdekes az, hogy most szintén a magyar emberek ellen, a betelepítés mellett kampányoltak, illetve szavaztak. Az is lehet, hogy mivel egymás mögött ülnek az Országgyűlésben, ott is voltak ilyen egyeztetések. Szerintem sok embert érdekelne itt a körzetben mindez, illetve az, hogy Sallai Róbert Benedek, aki politikai mindenevő módjára a legkülönbözőbb témákban képes nyilatkozni, azonnal képes sajtótájékoztatót összehívni, ebben a rendkívül fontos kérdésben miért nem áll azon emberek mellé akik itt élnek és nem kérnek a bevándorlásból, betelepítésből- fogalmazott a tárcavezető.

- Túrkevén is érdekes lehet ez, ahol ő tanyán élő gazdálkodóként egyfajta népi gyökereket próbál felmutatni, hogy ott vajon mennyi mohamedán szomszédot szeretne látni. Ezek olyan kérdések, amelyek biztos, hogy kínosak az érintetteknek, kellemetlenek, de a közélet tisztasága érdekében ezeket itt, a választókörzetben is tisztázni szükséges. Az is látható, hogy igazából egyik képviselő sem volt soha a magyar nemzet oldalán, itt most kimutatták valódi meggyőződésüket, hiszen egy olyan nemzeti sorskérdésről, az ország jövőjéről van szó, ahol össze kell, és lehet is fogni. A magyar emberek nyilván látják azt, hogy csak a Fidesz-KDNP-re számíthatnak, és mi a belénk helyezett bizalmat megszolgáljuk és továbbra is azon vagyunk, hogy Magyarország magyar ország maradjon - hangsúlyozta dr. Fazekas Sándor.

- A parlamenti szavazás ugyan csalódást okozott számomra, de nem lepődtem meg - ezt már Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke mondta - azért nem lepődtem meg, mert nem előzmények nélküli ez, ahogy miniszter úr is fogalmazott ez a technikai koalíció, hiszen Vadai Ágnes részéről, a DK és az MSZP részéről semmi csodálkozni való nincs, hiszen fennen hirdetik a multikulturalizmust. Aki egy kicsit idősebb, az emlékszik, hogy néhány évtizeddel ezelőtt ezt nem így hívták ők, hanem internacionalizmusnak és pont annak a pártján voltak, tehát itt semmi nem változott,a valamikori internacionalista párt most a multikultit, a nemzetek felettit és a magyarságellenes dolgokat támogatja. A Jobbiknál néhány évvel ezelőtt még volt egy hangzatos nemzeti álláspont, azt hirdették, hogy ők a magyar nemzet mellett vannak mindenképpen. Ha megfigyeljük, már nem foglalkoznak a határon túli magyarokkal, nem foglalkoznak nemzeti sorskérdésekkel és én meg is értem az álláspontjukat igazából, ahogy itt, a szavazáson szavaztak, én már láttam ilyet és a környéken is láttak ilyet - mondta az elnök. - Ezt itt, a mi vidékünkön úgy hívják, hogy kofatempó, tehát ha valaki egy kicsit megvan szorulva, alkudozik vele. Ez valami olyasmi, mint amikor a mohácsi csatamezőn a csata előtt néhány magyar nemes el kezdett volna alkudozni és a királytól akkor kért volna paripát, földet,javakat, és akkor kezdett volna alkudozni a nemzet jövőjéről. Ez is egy ilyen kicsit kofatempó, alkudozunk, most van megszorulva a kormány, a nemzet, most kell kérni tőlük valamit. Én ezen nem is csodálkozom, azon csodálkozom, hogy ez csak most került ilyen nyíltan és drasztikusan a felszínre. Sallai Róbert Benedek pedig mindet képviselt és mindennek az ellenkezőjét. Én koharens álláspontját nem tudom látni, nem tudom elmondani, hogy igazából mit képvisel, mit szeretne, mi ellen van, azt tudom, hogy mit tud és azt is tudom, hogy mit nem tud - fogalmazott Kovács Sándor.

- A túrkevei szélmalmot, ami rá lett bízva, nem tudta megőrizni. Több mint száz évig ott állt, rá lett bízva öt érve, össze is omlott. Vannak ilyen "kitűnő szakemberek", ha valamit le akarunk bontani, akkor az ő kezeikre kell bízni. Sajnos, ahogy miniszter úr is mondta, a mi körzetünkhöz kötődő személyekről van szó. Mi mindig azokról szoktunk említést tenni, és azokra vagyunk büszkék, akik valami nagy teljesítményt, valami pozitív tudnak itt, ami szűkebb pártriánkból nyújtani. Sajnos néha meg kell említeni azokat is, akik negatív példával járnak elől: Én azt látom, hogy országosan ez a koalíció létrejött. Azt látom, hogy a két karcagi, innen elszármazott országgyűlési képviselő Budapesten, a Parlament melegében és kellemes csendjében egymásra talált. Én nem szeretném, ha ez a koalíció akár a magyar nemzet, akár Karcag ellen is, folyamatosan összeállna. Én nem szeretném azt, ha Lukács László György és Vadai Ágnes ebben az első egymásra találásban akár egy hosszabb távú munkakapcsolatra is szert tenne. Én azt gondolom, van még esély, hogy javítsanak ezen az álláspontjukon és igazából a magyar nemzet, és mindannyiunk mellé álljanak, hiszen nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy Brüsszel a fejünk felett döntsön, a magyar Parlament beleegyezése és döntése nélkül, bárkit a nyakunkra kényszerítsenek - hangsúlyozta Kovács Sándor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 14:00, szombat | Helyi

KAMIONNAK CSAPÓDOTT

Frontálisan ütközött egy kamion és egy személyautó n a 4-es főúton Fegyvernek közelében. A balesetben a személygépkocsi vezetője a helyszínen meghalt.

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

RENGETEG SZEMETET HAGYOTT HÁTRA A LEVONULÓ ÁRHULLÁM

A tiszai árhullám levonulásával a KÖTIVIZIG munkatársai megkezdték a hullámtéren felhalmozódott hulladék mennyiségének felmérését, majd szemétmentesítését.

2024. Április 20. 08:45, szombat | Helyi

Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.