Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. November 24. 22:22, csütörtök | Helyi

Dr. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője Karcagon

Dr. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője Karcagon

Bátrak ligája versenyen, kadét bemutatón és országjáró lakossági fórumon vett részt szerdán Karcagon dr. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, a Magyar Honvédelmi Sportszövetség elnöke.

- Bátorság, kitartás, győzelem - így foglalható röviden össze a Honvédelmi Sportszövetség által elindított Bátrak Ligája verseny célja. Ennek egyik állomásaként szerdán, a karcagi Városi Sportcsarnokban rendezett versenyen honismereti tudással gazdagodtak, az ügyességi feladatokkal pedig a honvédelmi sportokban szerezhetnek jártasságot a diákok.

Dr. Simicskó István, Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a KDNP frakcióvezetője a díjátadón elmondta, a szövetség célja az, hogy a megfelelő intézményi keretek és képzések biztosításával olyan képességekkel vértezze fel a jövő nemzedékét, amelyek segítségével garantálni tudják majd Magyarország biztonságát, hiszen a haza védelme mindannyiunk közös ügye. A program célja a hazafias nevelés során aktív közösségek létrehozása és az egészséges életmód népszerűsítése is.

- Aki ma részt vett ezen a versenyen, az már győztes, mert bátrabb, felkészültebb lett és büszke arra, hogy jó lokálpatriótaként kötődik a szülőföldhöz. A szülőföld, a haza semmivel sem pótolható, és akik kötődnek a hazához, bátran védelmezik is azt - jelentette ki az elnök, aki szólt arról is, hogy Magyarország a béke pártján áll, a háborút már megtapasztalták szüleink, nagyszüleink. A szomszédunkban most is háború dúl, az emberiség nem tanul a történelemből, ennek látjuk a káros hatásait mi is a mindennapokban. Ebből a háborúból ki kell maradni - hangsúlyozta a diákok előtt.

A karcagi versenyen tíz Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Békés megyei általános iskola csapata vett részt, akik közül első lett a berettyóújfalui Diószegi Kis István Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapata, második a bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, harmadik a karcagi Györffy István Katolikus Általános Iskola csapata lett. A díjakat Simicskó István, F. Kovács Sándor és Fazekas Sándor országgyűlési képviselők, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Szepesi Tibor polgármester adta át.

Az elnök a díjátadó után a Szentannai Sámuel Református Középiskolában szeptemberben kezdődött kadét-programban résztvevőket látogatta meg. A tornateremben tartott kadét és rendvédelmi oktatásban résztvevők bemutatója után Simicskó István elmondta, a kadétképzést még az ő honvédelmi minisztersége alatt indították el 2017-ben három iskolával, mára 120 iskolával kötött szerződést a Magyar Honvédség. Ezekben az osztályokban egyfajta előképzésben részesülnek a diákok. A bemutató után néhány önvédelmi fogást az elnök is bemutatott a diákoknak.

Este az Országjárás keretében a Déryné Kulturális Központban tartott lakossági fórumon Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője az elhibázott brüsszeli szankciókról és azok következményeiről szólt a szép számú érdeklődő előtt.

A fórumon adta át Szepesi Tibor polgármester F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő számára azt a karcagi képviselő-testület által elfogadott határozatot, amelyben tiltakoznak a brüsszeli szankciók ellen, és kérte, adja át azt a Miniszterelnökség részére.

A lakossági fórumon dr. Simicskó István részletesen szólt a brüsszeli szankciók Magyarországot negatívan érintő hatásairól. Arról is, hogy közös érdekünk, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, s minél hamarabb fegyverszünet legyen, mert hazánk a békében érdekelt, hiszen az orosz–ukrán háború és az arra adott rossz uniós válaszok mély nyomot hagynak a világgazdaságon és a magyar gazdaságon is. Hozzátette a magyar kormány mindent megtesz a gazdaság megerősítése és a családok védelme érdekében, mert a gazdasági növekedést fenn kell tartani a stabil költségvetés érdekében. A fórumon szóba került a honvédelmi minisztersége idején elindított kadét-program is, mely mára rendkívül eredményes, hiszen tanulmányaik befejezését követően rengeteg fiatal választja a katonai pályát, ami kiemelten fontos, hiszen globalizálódó, kihívásokkal teli világunkban

Magyarország biztonságának záloga az erős Magyar Honvédség - fogalmazott az előadó, aki arról is beszélt, fontos, hogy minél többen kitöltsék a nemzeti konzultációt és elmondják véleményüket brüsszeli szankciókról.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.