Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2021. Június 04. 08:16, péntek | Helyi

DRÁGULÁST HOZOTT A JÚNIUS

DRÁGULÁST HOZOTT A JÚNIUS

Megállíthatatlanul nő a liszt ára ami sajnos a kenyér árán is érezhető ebben a hónapban.

A malomipar kivárt a liszt árának az emelésével. De most rossz hírt kaptak a karcagi pékek is.
Sajnos mi rendszeresen rossz hírt kapunk, mert mindig van valamilyen áremelkedés. Ugyan már beharangozták, hogy áprilisban liszt áremelés lesz. Örültünk neki, hogy a malom kivárt és nem emelte fel a lisztnek az árát viszont most nem tudnak tovább várni.
Sajnos jelentősen nővekedett a liszt beszerzési ára júniusra.

Jelentősen megnövekszik a lisztnek az ára. Folyamatosan emelkedik minden másnak, minden más alapanyagnak, járulékos anyagnak az ára, és így kénytelenek leszünk megint árat emelni.

Az áremelkedés a termékek árában lesz tapasztalható.
- Most még várjuk a kész árajánlatokat, hogy mi mennyivel fog emelkedni, de sajnos egy olyan 5-6 százalék alsó hangon biztos, hogy annyival emelnünk kell az árakat. És ugye ezt a lakosság nemcsak a kenyér árán érzi meg, hanem ugyanúgy, ha lisztet vesz, ha bármi mást vásárol, ott is észreveszik.
Karcagon a pékségben több hétre elegendő tartalék liszt van.
- Nekünk két hétre való, előre, két hétre mindig van annyi, vagy egy hónapra való lisztmennyiségünk, de folyamatosan venni kell ahhoz, hogy mindig friss liszt legyen, hanem raktárban, hanem pihentebb liszt, úgyhogy már nekünk a jövő héten venni kell, akár áremeléssel is.

Sajnos nem csak a liszt ára emelkedi egyéb járulékos költségek is terhelik az ágazatot.
- Minden üzemanyagár, bár most éppen azt olvastam, hogy péntektől csökken az üzemanyagár, de nem olyan jelentős, hogy ezt észre lehessen venni. A sok-sok emeléshez képest nem igazán lehet észrevenni, és minden folyamatosan emelkedik mindennek az ára. Nyilvánvaló, hogy kihat mindenre, mert gépkocsival szállítanak a gépek energiával, mennek mindenhol, akár malom, akár pékség, úgyhogy bármilyen energiaáremelés nagyon súlyosan érint bennünket.

A pékéségek nem tudják saját költségbe beépíteni a megnövekedett költségeket.
- Nem, sajnos nem. Nem lehet lenyelni, mert hát egyrészt azért már most ott tartunk, hogy lehet, hogy a bért sem elég egy évben egyszer emelni, mert ilyen áremelés mellett elvárják a pékek is, hogy időközönként kompenzáljunk valamit, és hát ezen kívül ugye az összes többi költségnövekedés, azt már képtelenség lenyelni.
A karcagi pékségben a minőség mindig garancia. Érdemes a helyi manufaktúrákban vásárolni hiszen akkor tudatosan a helyi családokat segítjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 15:00, kedd | Helyi

ŐRÍZETBEN 8 RENBELI LOPÁSÉRT

Egy helyi férfi rövid idő alatt hat gépkocsit tört fel Tiszaföldváron.

2024. Május 21. 14:53, kedd | Helyi

IX. ORSZÁGOS RENDŐR TISZA-TÓ KÖRÜLI FUTÓBAJNOKSÁG

Napsütéses időben rótták a kilométereket a versenyen induló 17 csapat futói a múlt héten a tó körül.

2024. Május 21. 13:58, kedd | Helyi

Malom alapkőletétel Karcagon

Új malom alapkövét helyezték el Karcagon. Az ünnepségen Varga Mihály kiemelte: az ilyen és ehhez hasonló beruházások bizonyítják, hogy a magyar gazdaság túljutott az elmúlt négy év nehézségein.

2024. Május 21. 13:00, kedd | Helyi

KORÁBBAN INDULT A CSERESZNYESZEZON

Piros, ropogós, édes. Mindenki kedvence, a cseresznye az idei évben jóval korábban érik, a hazai termelésű gyümölcs már a piacokon is kapható.