Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2021. Augusztus 27. 21:17, péntek | Helyi

DRÁGULHAT A CSIRKEHÚS

DRÁGULHAT A CSIRKEHÚS

Hogyan látja a baromfihús árának a jelenlegi állását, és várható-e emelkedés? - kérdeztük Domján Sándor főmérnöktől.

Számunkra nagyon bíztató és legfontosabb, hogy Magyarországon a magyar vevők nagyon jó minőségű, nyomon követhető baromfi húshoz tudnak hozzájutni. Ennek természetesen ára van, a technológia, a genetika, a takarmány árak, az energia, a szállítás - mondta a szakember, aki szerint a magas szintű magyar mezőgazdaságnak köszönhető, hogy idén a Statisztikai Hivatal szerint átlag 3%-os drágulás volt a baromfihús piacán, holott az input anyagok magasabb százalékban drágultak.

Örvendetes, és főleg exportpiacokon erősítheti a magyar baromfi helyzetét, hogy hazánk visszakapta a baromfi influenza mentességet. Ez egy nagyon lényeges minősítő elem, az exportpiacok megnyílnak a magyar termékek előtt.

Minden étterem étlapján, minden gazdaasszony heti menüjében szerepel csirkehús, ez helyénvaló, hiszen egy nagyon egészséges húsról beszélünk. El tudtuk azt mára érni, hogy a modern hibridekkel igen jó körülmények között, nagyon finom és biztonságos húst állítsunk elő, és eddig minimális áremelkedés volt idén. Ez nem jelenti azt, hogy nem fog emelkedni az ár, de ez már nem a magyar termelőkön fog múlni - szögezi le a szakember, külföldi húspiaci példákat említve

A jelenlegi tartástechnológia hosszú távon alkalmas lenne, de nem mindenben felel meg a legújabb előírásoknak, az Unión belül egyre szigorúbb előírásoknak kell megfelelni. Ezek részben gazdasági, részben állatjóléti szempontúak.
A takarmányban nagyon helyesen, mi a GMO-mentességre törekszünk. Ha bizonyos tartási módokat betiltanak, a régi többszintes ketreces tartás, stb. az mind beruházás igényes, ami pénzigényes és költséget növel, amit a termelő a terméken keresztül áthárít részben a vevőre, hogy életben maradjon - ezzel magyarázta a szakember a várható húsáremelést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 16:00, csütörtök | Helyi

KIHASZNÁLTA JÓHISZEMŰSÉGÉT

Egy 27 éves tiszapüspöki nő több alkalommal kért pár ezer forintot az idős helybélitől. Az utolsó alkalom azonban nem várt fordulatot vett, és rablás lett a vége.

2024. Május 09. 13:00, csütörtök | Helyi

KIÁLLÍTÁS NYÍLT A RÓNAI MALOMBAN

Földközelben- Rögök között címmel nyílt meg Sztancsik József fafaragó kiállítása a Rónai Malomban.

2024. Május 09. 09:00, csütörtök | Helyi

FEJBE LŐTTE FŐNÖKÉT

Egy férfi fegyverrel vetett véget egy másik életének Komádiban, miután vitába keveredtek - közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2024. Május 08. 14:00, szerda | Helyi

KIÁLLÍTÁS NYÍLT A RENDŐRMÚZEUMBAN

A Rendőrmúzeumban 39 amatőr művész közel 100 alkotásával nyílt kiállítás.