Városlista
2024. június 21, péntek - Alajos

Hírek

2023. Július 27. 05:02, csütörtök | Helyi

DROGOZOTT A MENTŐTISZT

DROGOZOTT A MENTŐTISZT

A mentőállomás esetkocsijából szerezte meg és ott is adta be magának a kábítószernek minősülő anyagot a mentőtiszt.

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személyként elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat azzal a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei lakhelyű nővel szemben, aki szolgálat közben vette el és adta be magának az esetkocsiból a kábítószernek minősülő anyagot.

A vádirat szerint a nő a megye egyik mentőállomására beosztott mentőtisztként a szolgálati idejében, kihasználva azt, hogy a mentőállomáshoz tartozó esetkocsin lévő gyógyszerekhez ellenőrzés nélkül hozzáfért – 2022. január 7. és 2022. február 27. napja között – az esetkocsin elhelyezett valamennyi, összesen 6 db, kábítószernek minősülő, ketamin hatóanyag tartalmú ampulla tetejét egy injekciós tűvel átszúrta, az ampullák tartalmának felét fecskendővel felszívta, majd azokat magának az esetkocsiban beadta.

A nő ezt követően, annak érdekében, hogy a hiány ne derüljön ki, az ampullákat fiziológiás sóoldattal feltöltötte.
Az ügyészség a vádiratában a büntetlen nővel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre, közügyek gyakorlásától, valamint egészségügyi tevékenység végzésétől – mint foglalkozástól – történő eltiltásra tett indítványt.

Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság fog döntést hozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 20:28, péntek | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Június 21. 10:38, péntek | Helyi

Októberben megkezdődhet a Szolnoki Törvényszék külső felújítása

Az Országos Bírósági Hivatal 2024. június 20-án kiírta a Szolnoki Törvényszék 1893-ban, Wagner Gyula építész tervei alapján épült,

2024. Június 21. 10:33, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy autó Kunszentmárton-Kungyalunál

Összeütközött egy személygépkocsi, illetve egy dobozos tejet szállító nyerges vontató péntek reggel Kunszentmárton-Kungyalu térségében.

2024. Június 21. 10:30, péntek | Helyi

Tűz volt egy tiszafüredi szeméttelepen

Mintegy ezerötszáz négyzetméteren égett kommunális hulladék csütörtök délután egy Tiszafüred külterületén található hulladéklerakóban.