Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2023. Július 27. 05:02, csütörtök | Helyi

DROGOZOTT A MENTŐTISZT

DROGOZOTT A MENTŐTISZT

A mentőállomás esetkocsijából szerezte meg és ott is adta be magának a kábítószernek minősülő anyagot a mentőtiszt.

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személyként elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat azzal a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei lakhelyű nővel szemben, aki szolgálat közben vette el és adta be magának az esetkocsiból a kábítószernek minősülő anyagot.

A vádirat szerint a nő a megye egyik mentőállomására beosztott mentőtisztként a szolgálati idejében, kihasználva azt, hogy a mentőállomáshoz tartozó esetkocsin lévő gyógyszerekhez ellenőrzés nélkül hozzáfért – 2022. január 7. és 2022. február 27. napja között – az esetkocsin elhelyezett valamennyi, összesen 6 db, kábítószernek minősülő, ketamin hatóanyag tartalmú ampulla tetejét egy injekciós tűvel átszúrta, az ampullák tartalmának felét fecskendővel felszívta, majd azokat magának az esetkocsiban beadta.

A nő ezt követően, annak érdekében, hogy a hiány ne derüljön ki, az ampullákat fiziológiás sóoldattal feltöltötte.
Az ügyészség a vádiratában a büntetlen nővel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre, közügyek gyakorlásától, valamint egészségügyi tevékenység végzésétől – mint foglalkozástól – történő eltiltásra tett indítványt.

Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság fog döntést hozni.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 03. 09:20, vasárnap | Helyi

ISMÉT SZEMLÉLETFORMÁLÓ FÓRUMOT TARTOTTAK

A Karcagi ifjúsági Ház és Városi Csokonai Könyvtárban ismét egy jó hangulatú lakossági szemléletformáló fórumot tartott a Karcag Városi Önkormányzat és a Tisza-tavi Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás. 

2023. December 03. 05:02, vasárnap | Helyi

TEHERAUTÓ GÁZOLT GYALOGOST MEZŐTÚRON

Baleset történt a Puskin utca és az Eper utca kereszteződésénél Mezőtúron, gyalogost gázolt egy teherautó. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2023. December 03. 05:01, vasárnap | Helyi

KEZDETÉT VETTE AZ ADOMÁNYGYŰJTÉS

Nt. Koncz Tibor esperessel beszélgettünk az idei adományozás menetéről.

2023. December 03. 05:00, vasárnap | Helyi

EGY HÓNAP ALATT 10 BICIKLIT LOPOTT

A rendőrök a jászladányi polgárőrök közreműködésével fogták el azt a jászkiséri férfit, aki az elmúlt hónapban 10 biciklit lopott el.