Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Január 01. 05:00, vasárnap | Helyi

DUPLÁJÁRA NŐTT A KARCAGI PENNY ELOSZTÓ KAPACITÁSA

DUPLÁJÁRA NŐTT A KARCAGI PENNY ELOSZTÓ KAPACITÁSA

Mintegy 7 milliárd forintból elkészült beruházást adtak át a vállalatcsoport vezetői.

Az ünnepségen részt vett dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, F. Kovács Sándorországgyűlési képviselő, dr. Berkó Attila főispán, Hubai Imre megyei közgyűlési elnök, SzepesiTiborpolgármester, a Karcagi Ipari Park részéről dr. SzékelyIstván és Varga Nándor.

Florian Jens Naegele, a PENNY magyarországi vezérigazgatója köszöntőjében szólt arról, hogy a cég három logisztikai központja - ezek egyike a karcagi - már több mint kétszáz üzletet szolgál ki, ezzel is hozzájárulva a magyar gazdaság és kereskedelem fejlesztéséhez. A Karcagi Ipari Park területén 2008-ban átadott elosztóközpont most a városban az egyik legjelentősebb beruházást fejezte be. Fontos számunkra a jövőre nézve is, hogy a létesítményben dolgozó karcagi és Karcag környéki munkaerőt foglalkoztassunk, ezáltal segítve a település foglalkoztatási megtartó erejét, a családok helyben való boldogulását.

Silke Janz, logisztikai-területért is felelős pénzügyi igazgató büszke arra, hogy a karcagi logisztikai központban egy nagyon eredményes, hatékony csapat működik. A Penny a régióban is elismert munkáltató, erre példaként említette, hogy telephelyeiken három generáció: nagypapa, fiú és unoka dolgozik együtt. A karcagi fejlesztés 40 új munkahelyet is létrehozott, de a kiszolgáló egységekkel együttközel 100 új munkahelyet jelent.

A megépült plusz 10 ezer négyzetméternyi raktár lehetővé teszi, hogy a kamionoknak közel 250 ezer kilométerrel kevesebb utat kell megtenniük, ami költséghatékonyabbá teszi ezt a területet, s a jelentős károsanyag-kibocsátás csökkenés éves szinten pedig környezettudatosabbá a működést.
Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára szerint is országos szint mérföldkő a karcagi telephelybővítés, mely beruházás illeszkedik Magyarország Kormánya gazdaságfejlesztési, illetve a régió munkahely-teremtési és foglalkoztatottság-fejlesztési céljaihoz.

Az önerőből megújult raktárközpontot a PENNY cégcsoport magyar gazdaságba vetett bizalmának nevezte a szakember.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.