Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Június 28. 21:13, péntek | Helyi

EFI-LEK továbbképzés

EFI-LEK továbbképzés

A Kátai Gábor Kórház EFI-LEk irodája továbbképzést tartott a Lovagi Udvarban a város közétkeztetésben dolgozói számára.

Mint Faar Nóra Veronika irodavezetőtől megtudtuk, Sréderné Szűcs Erika, a JNSZ MKH népegészségügyi főosztály munkatársa a közétkeztetés jogi hátteréről, Sántáné Antal Mária, a kórház diatetikusa a kiemelt táplálkozási tényezőkről és a speciális étkeztetésű gyermekek étrendjének összeállításáról is szólt, Szatmári János mesterséf pedig az egészséges ételek készítéséről beszélt előadásában, majd gyakorlatban is bemutatta hogyan lehet egészséges egy tízórai, vagy uzsonna is.

A városban a bölcsődéstől az iskolásokon át a nyugdíjas korosztályig főznek a közétkeztetési konyhákon, így ezen a szakmai továbbképzésen naprakész információkat kaphattak munkájukhoz a konyha és élelmezésben dolgozók, hiszen egyre nő a speciális étkezést kérő - pl. glutén-, tej- és tojásmentes - gyermek és felnőtt is. Az ő részükre otthon is speciális étrend kell, ennek az összeállításában is tud segítséget nyújtani a szülőknek az EFI-LEK munkatársai, akiket a kórház földszintjén lévő irodában lehet megtalálni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.