Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2023. Március 10. 05:00, péntek | Helyi

EGÉSZ ÉVBEN NYITVA A BEREKFÜRDŐI GYÓGY-ÉS STRANDFÜRDŐ

EGÉSZ ÉVBEN NYITVA A BEREKFÜRDŐI GYÓGY-ÉS STRANDFÜRDŐ

Hosszu Andrással, a Berek-Víz Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk arról, hogyan várják a vendégeket, hiszen itt folyamatos nagyüzem van, télen is érkeznek a vendégek.

- Természetesen egész évben nyitva vagyunk. A kinti két gyógyvizes medencénk és bent is kettő, s élménymedence, a gyermekmedence egész évben üzemel. Némi szolgáltatás csökkentést végre kellett hajtani a nyitvatartásban, de ezt szerencsére nem a vendégek kárára sikerült megtenni.
- A magyar vendégek mellett még nem érkeznek a külföldiek, ők még a tavaszt várják.

- Csak magyar vendégek vannak, de nagyon jó, hogy jönnek. Számos akciónk várja egész télen az idelátogató vendégeket. Jelenleg is fut kettő a kempingben, illetve a gyógykezeléseknél. Akinek bérlete van a fürdőbe, vagy berekfürdői, önerő nélkül tudják igénybe venni a kezeléseket, a kistérséghez tartozó - ez azt jelenti, hogy 50-60 kilométeres körzetben lakók pedig 500 forint ellenében.
- Egyéb belépési akciók is vannak, ezzel azt ösztönzik, hogy hét közben is jöjjenek a vendégek.

- A legutolsó akciónk például január végén volt. 95 éves lett a bereki gyógyvíz, ekkor a dupla jegyekből ezer forintot engedtünk el. Egyébként szokott más, 50%-os kedvezmények lenni, vagy bevezettünk egy újat, a nyugdíjas vendégeket szoktuk ezzel meglepni, egy-egy napon jelentős kedvezménnyel tudnak belépni.
- A kempingbe is vannak már idei és jövő évi foglalások, ott is elindult az év.
- Berekfürdő abban a szerencsés helyzetben van, hogy mindig vannak vendégek. Van 11 olyan szobánk, ami egész évben fűthető, tehát téliesített. Egész évben tele van, s az itt lévő vendégek már a következő évre is foglalnak, tehát mi már a 2024-es foglalásokat vesszük fel. Ezért azt határoztuk el, hogy még öt téliesített faházat építünk fel, ami folyamatban van. Szezonra úgy gondolom, munkába tudjuk állítani. Ez még plusz 20-30 vendéget jelent majd, akár télen is, mert akkor is megvan az igény a fürdőre.

- A vendégéjszakák tekintetében a tavalyi évet is jól zárta a fürdő megyei szinten is.
- Ha 2019-et nézzük bázis évnek, mert az volt az utolsó még a covid előtt, akkor még nem értük el a 147 ezer vendégéjszakát, 135 ezernél járunk, ami azt jelenti, hogy 2021-ről 2022-re 40 ezerrel nőtt, nálunk ez jelentős növekedés. A vendégek szeretik Berekfürdőt, ez látszik - hangsúlyozta a cégvezető, aki szólt a fejlesztésekről is.

- Az öt faház önerőből valósul meg, ez elég jelentős tétel, a szokásos karbantartások és felújítások meglesznek. Most inkább pluszt az előző évhez képest a programok tekintetében tervezünk. Szeretnénk visszahozni a három fürdőbált, ami régebben is volt, illetve a családi programokat fogjuk erősíteni.
- Tavalyhoz képest még nem emelték meg az árakat a fürdőben.
- Tavalyhoz képest még nem emeltünk, minimális szinten emelkednek a főszezonra az árak. Muszáj, mert az energiaárak az egekben, az előző évhez képest az áram ötszörösére, a gázért meg négyszeresét kell kifizetni, ezeket ki kell valahogy gazdálkodni, de úgy gondolom a végletekig sem lehet emelni, nem lehet mindent áthárítani a vendégre, de minimális emelés lesz a főszezonban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.