Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2017. Május 13. 14:39, szombat | Helyi
Forrás: katasztrófavédelem

Egészen a dobogóig futottak lépcsőfutóink Tatabányán

Egészen a dobogóig futottak lépcsőfutóink Tatabányán

Alföldi legények (és egy leány)....

Alföldi legények (és egy leány), mégis bírják a hegyoldalt! Ez ám a siker. Karcagi, mezőtúri és kunszentmártoni kollégáink, többségük védőfelszerelesében, bizony megmászták a lépcsősort a Turul szobráig, pedig oda szép, komótos tempóban, civil ruhában sem egyszerű feljutni. Rózsavölgyi Ildikó (Karcag KVK) , Dániel Sándor (Karcagi KVK), Varju Zsolt (Mezőtúri HTP), Papp János (Mezőtúri HTP), Czuczi István (Kunszentmrátoni HTP) és Nagy András (Jászkiséri ÖTP) vállalkozott a lehetetlenre, és bizonyította be, hogy végül is... semmi sem az.

Rózsavölgyi Ildikó harmadik,Varju Zsolt, Dániel Sándor pedig második helyezést ért el.

A komarom.katasztrofavedelem.hu oldal így ír a versenyről: "Száznyolcvankét versenyző mérte össze erőnlétét és küzdötte le a 419 lépcsőfokot az ötödik tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokságon.

A versenyen kizárólag egyéniben lehetett indulni, sportfelszerelésben és tűzoltó védőfelszerelésben, három korcsoportban női és férfi kategóriában egyaránt. Elsőként a teljes védőfelszerelésben acélpalackos légzőkészülékben nevezettek futottak fel a 419 lépcsőfokon, ami komoly fizikai megterhelést jelentett, ugyanis a védőfelszerelés összsúlya megközelíti a harminc kilogrammot. Őket a sportfelszerelésben indulók követték, akik között sokan másodjára vágtak neki az emelkedőnek, csak már védőfelszerelés nélkül.

A verseny jó hangulatban, balesetmentesen zajlott. Noha óriási megpróbáltatás volt védőfelszerelésben, majd sportruházatban is felfutni a célig, így is sokan mosolyogva haladtak felfelé még akkor is, amikor látták, hogy a fele még hátra van. A bajtársiasság itt is megmutatkozott, hiszen az utolsó métereken egymást buzdítva segítették, kísérték fel társaikat a versenyzők. Bátran kijelenthető, hogy mindenki, aki teljesítette az embert próbáló versenyt, győztesnek mondhatja magát." Fotók: Völgyi Ágnes fhdgy. Komárom MKI

Címkék: lépcsőfutás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 17:04, péntek | Helyi

Kováts 300

Magyarországon- szülővárosát leszámítva- alig ismerik a nevét, miközben az amerikai hadsereg a könnyűlovasság megteremtőjét megillető tisztelettel őrzi emlékét.

2024. Május 10. 15:24, péntek | Helyi

Hírek JNSZ vármegyéből

A vármegye rendőrei az elmúlt napon nyolc körözött személyt fogtak, és egy ittas gépjárművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

2024. Május 10. 15:00, péntek | Helyi

RABLÁS MIATT HÁRMAN ŐRIZETBEN

Elcsalták egy lakatlan területre, majd bántalmazták és elvették 47 ezer forintját egy idős férfinek Tiszaburán. A támadók most őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról.

2024. Május 10. 11:00, péntek | Helyi

AGRÁRFÓRUM KUNMADARASON

Újabb Agrárfórumra került sor, ezúttal Kunmadarason. Az eseményen részt vett Jakab István, a MAGOSZ elnöke is.