Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Január 07. 05:02, szombat | Helyi

EGÉSZSÉGES ÉTELEKET FŐZTEK A KUKTÁK

EGÉSZSÉGES ÉTELEKET FŐZTEK A KUKTÁK

A kovátsos Kukták a Lovagi udvar nagyüzemi konyhájában újból egészséges ételeket főztek.

Már-már jól megy a növényfelismerés, a darabolás, zöldségpucolás - a nap végén pedig közösen elfogyasztották az ételeket, amelyeket Szatmári János mesterséf és Marik Mátyás szakkörvezetővel készítettek.
A mostani foglalkozáson a sütőtök volt a téma, ezt mutatták be több fajta elkészítésben a Kukták, valamint a takarékos konyhára is felhívta figyelmüket a mesterséf, hiszen zöldség maradékokból főztek alaplevet.

A sütőtök krémleveshez a sült tököt előkészítve kapták, hiszen az hosszú idő alatt sül meg, de abból a levest már maguk készítették el, s közben a hozzávaló különleges fűszerekkel - szerecsendió, fahéj - is megismerkedtek.

Második fogásként töltött cukkini készült, itt is a zsálya, bazsalikom, rozmaring használata újdonság volt a gyerekek részére.
S hogy mennyire sikerült jól a főzés? - a szakkör végén minden elfogyott....

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.