Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. Június 06. 11:18, hétfő | PR
Forrás: (x)

Egy buliból sem hiányozhat a szilvapálinka

Egy buliból sem hiányozhat a szilvapálinka

Hamarosan itt a nyár és ezzel együtt a szolidabb kerti partik és a vadabb bulik is.

Egyik sem nélkülözheti az alkoholt, még akkor sem, ha csak módjával iszogat a társaság. A magyar emberek egyik nagy kedvence a szilvapálinka, hiszen annyiféle változata ismert, hogy mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Milyen szilvapálinkát vásároljunk?

Választhatunk a bulira hagyományost, kisüstit, ágyas pálinkát vagy pálinka alapú mézes párlatot is. A szerint is beszerezhetjük az alkoholt, hogy hazánk mely részén termett szilvából készült az adott pálinka. Nagyon népszerű a szatmári és a békési szilvapálinka, de természetesen, nem csak ez a kétféle ital létezik, hiszen a kínálatban fellehető még a panyolai, a gyulai és besztercei szilvapálinka is. Mutatjuk is, hogy melyiket, miért érdemes nem csak megkóstolni, hanem egy-egy buli alkalmával nagyobb mennyiségben is beszerezni.

A Panyolai Szatmári Ágyas Szilva Pálinka alapját a valódi napon érlelt szatmári szilva adja. A szilvapálinkát saját szilvaágyra töltik, és hónapokon át érlelik. Ha a bulin vadhúst is felszolgálunk, akkor ez a pálinka az egyik legjobb választás.

Ha viszont nem étel mellé, hanem önállóan szeretnénk valami igazán ízletest fogyasztani, akkor a Panyolai Eszencia Aszalt Szilva Pálinka lesz a jobb döntés. A kimagasló minőségű pálinka ugyanúgy készül, mint a panyolai társa, csak itt aszalt szilva ágyra töltik ezt a fenséges nedűt, hogy a pálinka átvegye az aszalt gyümölcsök aromáját és eszenciáját. Mivel igazi kuriózumnak számít a hazai pálinkák körében, így csak limitált kiadásban juthatunk hozzá. Ha igazi exkluzív italkülönlegességre vágyunk, ezt a pálinkát egész egyszerűen nem hagyhatjuk ki.

De más szilvapálinkában sem kell csalódnunk. A Gyulai Szilva Pálinkában például a mézédes szilva és a fenséges virágillat párosul. Zamatában is felsejlik a szilva, de nem csak a gyümölcs, hanem a fahéj enyhe íze is megmutatkozik az italban.

A Besztercei Szilva Pálinka is jó ötlet lehet egy-egy buli alkalmával, főleg, ha szobahőmérsékleten szervírozzuk azt. Ez a pálinka legfőképpen a hagyományos vonalat képviselők számára nyújthat örömet. A pálinkát határozott, letisztult harmónia jellemzi.

Címkék: buli, ital, pálinka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről