Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2022. Március 23. 17:15, szerda | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

EGYEDÜL – OTTHON

EGYEDÜL – OTTHON

A szolnoki bűnmegelőzési szakember a biztonságos otthon tartózkodásról tartott a kisiskolásoknak előadást.

A szolnoki Kassai úti Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában az iskola rendőre, Volter Ildikó c. r. őrnagy tartott D.A.D.A. órát a 3. osztályos tanulóknak Egyedül otthon címmel, 2022. március 22-én.

Az iskolarendőr azzal nyitotta gondolatait, hogy nemcsak az utcán leselkedhet veszély rájuk, hanem az otthonukban is, amikor egyedül tartózkodnak a négy fal között. Az egyedüllétnek is vannak szabályai, amelyek a biztonságukat szolgálják, ezek betartása éppen azért fontos, hogy ne történjen baj.

Megemlítette azt is, hogy számos olyan tárgy vagy készülék található a lakásban, amelyek kezelése kellő körültekintést igényel, különösen a gyerekektől (például elektromos eszközök, szerszámok, kés, stb). A rendőrnő és a nebulók megvitatták azt, hogy használhatják-e ezeket az eszközöket szülői felügyelet nélkül.

Beszélt a a kisdiákoknak arról is, hogy a lakásban megtalálható, fogyasztásra alkalmas élelmiszereken kívül számos olyan anyag is lehet a házban, amelyhez tilos hozzányúlni, hiszen szájba, szembe, bőrre kerülve irritációt, sőt maradandó egészségkárosodást vagy súlyos esetekben halált okozhat. A tanulók ügyesen csoportosították a veszélyes/veszélytelen anyagokat.

A rendőrnő hamarosan ismét ellátogat a 3. osztályba, ekkor szituációs játékokon keresztül azt gyakorolják, hogy mit tegyenek akkor, ha az otthon tartózkodásuk során idegen csenget be a lakásba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 20:29, csütörtök | Helyi

Teltházas lakossági fórum Karcagon

A Robert Fico elleni merénylet is arra világít rá, hogy a békepártiságért áldozatokat kell vállalni...

2024. Május 16. 16:00, csütörtök | Helyi

ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Megtartotta munkaterv szerinti ülését a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.

2024. Május 16. 13:00, csütörtök | Helyi

A VÁDLOTT SZERINT EGY IDEGEN TETTE

Egy rejtélyes idegent emleget a karcagi gyilkosság vádlottja. Azt mondja, nem ő követte el a gyilkosságot, hanem egy ismeretlen személy.

2024. Május 16. 11:00, csütörtök | Helyi

ELBALLAGTAK A „VARRÓSOK”

Elballagtak a Karcagi Szakképzési Centrum, Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium végzős diákjai.