Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2021. Augusztus 19. 07:00, csütörtök | Helyi

EGYEDÜL ÚJÍTJÁK FEL A PARASZTHÁZAT

EGYEDÜL ÚJÍTJÁK FEL A PARASZTHÁZAT

Berekfürdőben kezdi új, közös életét Szűcs Judit és Kovács Zsolt.

Mindkettőjüknek volt előző házassága, három-három gyermekkel, akik elfogadták szüleik új élethelyzetét, s alig várják, hogy bereki otthonukba jöhessenek nyaralni.

Ez a falu olyan csodálatos, szerintem minden környékbeli és távolabb élő embernek a lelkét megmelengeti. Mindig is vágyam volt itt egy ingatlant tulajdonolni. Ez a házikó hívogatott minket, sikerült megvásárolni, nagyon boldogan újítjuk fel - sorolja Judit az előzményeket.

- Mindenkinek megvan a feladata, mindent magunk csinálunk, pontosan ez a lényege a történetnek - veszi át a szót Zsolt. Próbálunk olyan anyagokat, tárgyakat beszerezni, ami az 1930-40-es éveket idézi, ahogy a ház akkor kinézett. Rengeteg időnket töltjük itt, ahogy engedi a munka, a feladat, jövünk.

Szűcs Judit, a karcagi Szentannai Sámuel Református Középiskola tanára, igazgatóhelyettese, aki számára a házfelújítás, a fizikai munka az aktív pihenés a hétköznapok szellemi munkája mellett. Kovács Zsolt agrármérnök, növényvédő szakmérnök, Tiszatenyő, Törökszentmiklós környékén gazdálkodik családjával és van egy kft.-je üzlettárssal, alkalmazottakkal.
A gazdálkodás mellett nehéz szakítani időt a házra, de szerencsére az üzlettársak segítenek és az alkalmazottak önállóak, így tud jönni Berekfürdőbe dolgozni, karácsonyra talán kész lesznek.

Amikor megvásárolták az ingatlant, a helyiek megkeresték őket és az volt az első kérdés, ugye nem fogják lebontani. Megnyugtatták őket, hogy nem, azóta tényleg a berekiek szeretetét élvezik. Sok korhű dolgot kapnak ajándékként, közben jókat beszélgetnek. Juditék annak is örülnek, hogy gyermekeik elfogadták az új helyzetet.
Judit kisebbik lánya szerint ez a ház illik anyjához, s ezt tartja másik lánya és fia is. Zsoltnak három fia is szeretne már a Berekben nyaralni.

Ha elkészülnek a felújítással, mind a hat gyermeket várják majd közös szalonnasütésre, de birkapörkölt-főzés és ferdinánd sütés is lesz a kemencében. Reményeik szerint egy év múlva olyan lesz ez a ház, amilyennek szeretnék, a régi családi bútorokkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:30, kedd | Helyi

KENDERMAGOKAT RENDELT HOLLANDIÁBÓL

A vád szerint a férfi 2023. augusztus hónapjában egy ismeretlen személyt megbízott azzal, hogy Hollandiából küldjön neki kábítószert tartalmazó kendernövény termesztéséhez szükséges vetőmagot.

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor