Városlista
2020. november 24, kedd - Emma

Hírek

2020. Október 08. 13:28, csütörtök | PR

Egyedül vagy másokkal? Kiadó lakások és lehetőségek

Egyedül vagy másokkal? Kiadó lakások és lehetőségek

Ha albérletek után kutatunk számos kiadó lakással és szobával találkozhatunk, a lehető legkülönbözőbb árkategóriákban. A döntés így leginkább saját anyagi lehetőségeink mentén születik meg.

Sokszor azonban nincs akkora különbség egy szoba és egy kisebb lakás ára között. Melyiket válasszuk?

Az albérletbőség dilemmája

Ha jártunk már ingatlanokkal foglalkozó hirdetőoldalakon, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő szobát, vagy albérletet, szembesülhettünk vele, hogy a kiadó lakások terén bizony óriási kínálati bőség és legalább ekkora ár- és/vagy minőségbeli szórás a jellemző. Ehhez jönnek még hozzá a közösségi média felületeinek hirdetésekre specializálódott csoportjaiban felbukkanó opciók, ember legyen tehát a talpán, aki könnyedén eligazodik ebben az útvesztőben.

Hogy magunknak is megkönnyítsük a keresést, első lépésben nem árt, ha eldöntjük mivel elégszünk meg, mit is szeretnénk pontosan. Ennek egyik alapja, hogy szeretnénk-e egy egész lakást, garzont bérelni, vagy elegendő számunkra egy lakás egyik szobája, tehát nincs problémánk a lakótársakkal való osztozkodással. Ha ezt az alapvető igényt tisztázzuk, máris könnyebben boldogulunk a kiadó lakások szerteágazó piacán.

Az önállóság kényelme

Alapvetően egyéni hozzáállás, vagy épp beállítódás kérdése, hogy valaki inkább önállóan, egyedül szeretne beköltözni egy albérletbe, hogy a teljes ingatlant ő birtokolja, másoktól nem zavartatva, vagy pedig elegendő egy kisebb-nagyobb szoba, ahol meghúzhatja magát, a közösségi területeken pedig szívesen fut bele a lakátórsaiba.

Ha egyedül keresünk kiadó lakást, az nyilván sok szempontból kényelmesebb megoldást jelent, hiszen csak magunkhoz kell alkalmazkodnunk, nem kell várnunk a fürdőszobára, vagy épp a konyha használatára és nem kell idomulnunk mások szokásaihoz. Ez persze a költségek szempontjából sok esetben többletkiadást jelent, hiszen sem a bérleti díj, sem a rezsiköltség nem oszlik többfelé.

A kiadó lakások piacán ugyanakkor számos stúdiólakást, vagy garzont találhatunk, melyek költségei vagy minimálisan lépik túl, vagy meg sem haladják egy szoba költségeit. Így, ha nem szeretnénk közösködni, ugyanúgy találhatunk megfelelően kompakt és modern kis lakokat.

Lakótársakkal könnyebb?

A kérdésre egyértelmű és objektív válasz nem adható, hiszen több szempontból is megközelíthető a dolog. A költségek felől vizsgálva a legtöbb esetben nyilván egyszerűbb, hiszen egy nagyobb lakás magasabb költséges is többfelé oszlik, így egy szoba bérlése összességében olcsóbb lehet. Ám ahogy említettük, manapság már ez sem ennyire egyértelmű, így mindenképpen alaposan vizsgáljuk át a kiadó lakásokat és szobákat.

A másik szempont a saját beállítottság kérdése, azaz, hogy mennyire vagyunk közösségi alkatok, szeretjük-e ha nyüzsög az életterünk. Ha erre vágyunk, egy szoba bérlése ideálisabb megoldás, sőt, ha netán egyszerre többen keresünk lakást, ami pl. egyetemisták körében egyáltalán nem ritka, akár egy egészen hangulatos kaland kezdete is lehet ez a megoldás. Lényeg a lényeg, bármelyik oldalt is képviseljük – szerencsénkre – a kiadó ingatlanok piaca biztosan kínál majd megoldást nekünk is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 23. 18:05, hétfő | PR

Négy érdekes tény, amit eddig nem tudtál a svájci bicskákról

A legsokoldalúbb kés – legtöbbször így hivatkoznak a svájci bicskára, amelyet Svájc leghíresebb találmányaként is ismernek.

2020. Október 13. 11:18, kedd | PR

Tegye próbára Ön is szerencséjét Karcagon a Szent István Sugárút 17. szám alatt található lottózónkban!

Október 8-tól a nemzeti lottótársaság 244. sz. karcagi lottózójában egy teljesen megújult és a korábbinál magasabb színvonalú környezetben várja kedves játékosait a Szent István Sugárúton.

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.