Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Október 08. 13:28, csütörtök | PR

Egyedül vagy másokkal? Kiadó lakások és lehetőségek

Egyedül vagy másokkal? Kiadó lakások és lehetőségek

Ha albérletek után kutatunk számos kiadó lakással és szobával találkozhatunk, a lehető legkülönbözőbb árkategóriákban. A döntés így leginkább saját anyagi lehetőségeink mentén születik meg.

Sokszor azonban nincs akkora különbség egy szoba és egy kisebb lakás ára között. Melyiket válasszuk?

Az albérletbőség dilemmája

Ha jártunk már ingatlanokkal foglalkozó hirdetőoldalakon, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő szobát, vagy albérletet, szembesülhettünk vele, hogy a kiadó lakások terén bizony óriási kínálati bőség és legalább ekkora ár- és/vagy minőségbeli szórás a jellemző. Ehhez jönnek még hozzá a közösségi média felületeinek hirdetésekre specializálódott csoportjaiban felbukkanó opciók, ember legyen tehát a talpán, aki könnyedén eligazodik ebben az útvesztőben.

Hogy magunknak is megkönnyítsük a keresést, első lépésben nem árt, ha eldöntjük mivel elégszünk meg, mit is szeretnénk pontosan. Ennek egyik alapja, hogy szeretnénk-e egy egész lakást, garzont bérelni, vagy elegendő számunkra egy lakás egyik szobája, tehát nincs problémánk a lakótársakkal való osztozkodással. Ha ezt az alapvető igényt tisztázzuk, máris könnyebben boldogulunk a kiadó lakások szerteágazó piacán.

Az önállóság kényelme

Alapvetően egyéni hozzáállás, vagy épp beállítódás kérdése, hogy valaki inkább önállóan, egyedül szeretne beköltözni egy albérletbe, hogy a teljes ingatlant ő birtokolja, másoktól nem zavartatva, vagy pedig elegendő egy kisebb-nagyobb szoba, ahol meghúzhatja magát, a közösségi területeken pedig szívesen fut bele a lakátórsaiba.

Ha egyedül keresünk kiadó lakást, az nyilván sok szempontból kényelmesebb megoldást jelent, hiszen csak magunkhoz kell alkalmazkodnunk, nem kell várnunk a fürdőszobára, vagy épp a konyha használatára és nem kell idomulnunk mások szokásaihoz. Ez persze a költségek szempontjából sok esetben többletkiadást jelent, hiszen sem a bérleti díj, sem a rezsiköltség nem oszlik többfelé.

A kiadó lakások piacán ugyanakkor számos stúdiólakást, vagy garzont találhatunk, melyek költségei vagy minimálisan lépik túl, vagy meg sem haladják egy szoba költségeit. Így, ha nem szeretnénk közösködni, ugyanúgy találhatunk megfelelően kompakt és modern kis lakokat.

Lakótársakkal könnyebb?

A kérdésre egyértelmű és objektív válasz nem adható, hiszen több szempontból is megközelíthető a dolog. A költségek felől vizsgálva a legtöbb esetben nyilván egyszerűbb, hiszen egy nagyobb lakás magasabb költséges is többfelé oszlik, így egy szoba bérlése összességében olcsóbb lehet. Ám ahogy említettük, manapság már ez sem ennyire egyértelmű, így mindenképpen alaposan vizsgáljuk át a kiadó lakásokat és szobákat.

A másik szempont a saját beállítottság kérdése, azaz, hogy mennyire vagyunk közösségi alkatok, szeretjük-e ha nyüzsög az életterünk. Ha erre vágyunk, egy szoba bérlése ideálisabb megoldás, sőt, ha netán egyszerre többen keresünk lakást, ami pl. egyetemisták körében egyáltalán nem ritka, akár egy egészen hangulatos kaland kezdete is lehet ez a megoldás. Lényeg a lényeg, bármelyik oldalt is képviseljük – szerencsénkre – a kiadó ingatlanok piaca biztosan kínál majd megoldást nekünk is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.