Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Augusztus 29. 15:00, csütörtök | Helyi

Egyéniben is versenyeztek

Egyéniben is versenyeztek

Huszonkilenc hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltócsapat vett részt Karcagon a hétfőn kezdődött XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Versenyen

Huszonkilenc hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltócsapat vett részt Karcagon a hétfőn kezdődött XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Versenyen - tudtuk meg a verseny csütörtöki zárónapján Dóka Imre tűzoltó főhadnagytól, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivőjétől.

- Ha országosan nézzük, átlagoson 130-140 bevetése van naponta a tűzoltóknak, s ezek kétharmada

műszaki mentés. Ezért is fontos, hogy országos szakmai versenyen is összemérjék tudásukat a hivatásos, az önkormányzati, az önkéntes és a létesítményi tűzoltók. Most Karcagon van a döntő, azért fontos, hogy az ország egy-egy szegletébe vigyük akár a gyakorlatokat, akár a versenyeket, hogy egy-egy település sajátosságaival is megismerkedhessenek a tűzoltók, illetve olyan tapasztalatcserére is alkalmat ad ez a vetélkedő, amely segíti a munkájukat, hiszen nincs két egyforma beavatkozás - sorolta Dóka Imre.

A verseny utolsó napján, a karcagi főtéren látványos műszaki feladatokat hajtott végre az egyéni döntőbe jutott legjobb nyolc tűzoltó. A 23 kilót nyomó teljes védőfelszerelésben légzőkészülékkel, mentési eszközökkel öt feladatot kellett időre teljesíteniük. A ketrecgyakorlatban egy gázpalackot kellett kihozni, itt a tájékozódási képességükre volt szükség, a második egy vágási gyakorlat, ahol egy ajtón jutottak így be, a harmadik füstből való tájékozódás és sérült kimentése volt.

A közlekedési feladatban autóba szorult sérült kimentése volt a feladat, végül egy vízsugárral kellett célba lőniük a versenyzőknek.


- Az, hogy sokan megnézték a látványos versenyt, tulajdonképpen utánpótlás szempontjából is fontos - magyarázza a helyettes szóvivő, bár az utóbbi időben egyre több fiatal választja hivatásául a tűzoltói munkát, ahol valóban csapatmunkára van szükség minden bevetéskor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 18:28, kedd | Helyi

Nem gátolta meg a közlekedésben, hogy forgalomból kivont gépkocsit vásárolt

A Karcagi Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a 31 éves kunmadarasi férfival szemben,

2024. Április 16. 11:03, kedd | Helyi

A MECCS VÉGÉRE ELFOGYOTT A TÜRELME A FOCISTÁNAK

2024. Április 16. 10:02, kedd | Helyi

KORÁBBAN KEZDŐDHET NAGYKÖRŰN A CSERESZNYESZÜRET

Virágba borult Magyarország cseresznyéskertje. Nagykörű határában fehérlik a több ezer cseresznyefa.

2024. Április 16. 10:00, kedd | Helyi

LEBUKTAK A DROGTERJESZTŐK

A rendelkezésre álló adatok szerint az öt férfi 2023 márciusától elsősorban Rákóczifalván, Szolnokon és Zagyvarékason szervezett formában – egymással konspirálva – marihuánával kábítószer- kereskedelmet bonyolítottak.