Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Február 26. 07:49, péntek | Helyi

Egyeztetés az utak állapotáról

Egyeztetés az utak állapotáról

A tervezett idei karcagi állami közút-felújítási programról egyeztetett csütörtökön a Városházán Szepesi Tibor polgármester Kovács Péterrel, Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei igazgatójával.

Mint Szepesi Tibor elmondta, Karcagon nagyon sok országos hálózatot érintő közút megy keresztül, amely egyfajta átkelőhely, azaz az országos közúthoz ezen keresztül halad a városi forgalom. Karcag belterületén ilyen többek között a Kisújszállási, a Deák körút, a Madarasi, a Püspökladányi, a Dózsa György, a Széchenyi sugárút nagyobbik része. Ezek felújításának lehetőségekről, a pályázatokról volt szó a megbeszélésen a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatójával.

- Három nagyon fontos része volt a mai megbeszélésünknek, az egyik azoknak a fontos csomópontoknak a javítása, amelyek mindenképpen szükségesek, így a Kisújszállási út - Deák körút sarkán lévő csomópont mindenképpen javításra szorul, éppúgy mint a Kisújszállási - Vasút út, a Vasút út - Széchenyi sugárúti kereszteződések. Ezeket minél hamarabb ki kell javítani. A megbeszélés másik része a további lehetőségekről szólt, így a Dózsa György út minél hamarabbi teljes felújításáról és a kerékpárutakról is egyeztettünk. A most épülő Széchenyi sugárúti egy része a közúttal konzorciumban valósul meg, az engedélyt is a Közút adja ki, és a Karcag- Berekfürdőt összekötő kerékpárút javítása is szóba került a megbeszélésen - tudtuk meg Szepesi Tibortól.

Mint Kovács Péter kérdésünkre elmondta, kollégáival azon vannak, hogy a kulturált közlekedést biztosítani tudják Karcagon. A balesetveszélyes kátyúkat már javítják, a tél befejeztével maradandó megoldásként a hidegaszfaltos technológia helyett meleg aszfalttal javítják a tél okozta károkat.

- A Karcag-Berekfürdő közötti kerékpárút javítására is készülünk, mert tisztában vagyunk vele, hogy az állapota nem megfelelő, keressük annak forrását, hogy az is felújításra kerüljön - ígérte a cégvezető, aki arról is beszámolt, hogy folyamatosan jelen vannak a városban, de a munkákkal mindig a főutaktól haladnak a mellékutak, az alacsonyabb rangú utak irányába. Ez a prioritás az, amit szem előtt kell tartaniuk az országos közutak kezelési szabályzatának megfelelően.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.