Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 22. 07:19, kedd | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Egyre érettebbek a felixesek

Egyre érettebbek a felixesek

Körmendi Petra, Nguyen Anasztázia és Szabó Krisztián az elmúlt napokat a sportolás mellett tanulással és vizsgázással töltötte, mindhárman ugyanis 2012-ben érettségiznek.

Az elmúlt napokban a Felix Promotion sportmenedzser-iroda három védencének is a versenypálya mellett az iskolapadban is helyt kellett állnia, Körmendi Petrára, Nguyen Anasztáziára és Szabó Krisztiánra is érettségi vizsgák vártak-várnak. A jelek szerint egyiküknek sem okozott túl nagy nehézséget a vizsgák írásbeli része.

„Nekem szerencsére csak matekból kellett érettségiznem, a többi tantárgyból szóbeli vár rám – mondta a legnagyobb magyar sprintertehetségnek tartott Nguyen Anasztázia, aki gazdasági szakon szeretne továbbtanulni, és vélhetően a marketinget célozza meg. – Nem tűnt nehéznek a feladatsor, de biztos, hogy voltak olyan apróságok, amiket nem vettem észre vagy elrontottam. Gőzerővel készülök a szóbelikre, remélem, ott sem okozok csalódást.”

A wakeboardos Körmendi Petrának több feladata is volt: „Magyarból a Karinthy-novellát választottam, az ilyen feladatok közelebb állnak hozzám. Szerintem a matekkal sem volt gond, ahogyan az emelt szintű biológiával sem. Természetesen izgulok, melyik hogyan sikerült pontosan, különösen az emelt szintű vizsgáim fontosak. Június elején az emelt szintű tantárgyakból jöhet a szóbeli, a hónap végén pedig a befejezés.”

Anasztáziához hasonlóan gazdasági „jövővel” kacérkodik Szabó Krisztián is, aki az IBS üzleti főiskolát „nézte ki” magának. „Ha minden jól alakul, ott folytatom. Négy évig angolul tanítanak, gyakorlatias az oktatás, az iskolának pedig jók a kapcsolatai. De előtte persze még ott vannak a tételek… A matektól féltem a legkevésbé, úgyis mondhatnám, azt vártam a legjobban. Egy példát elrontottam, de nem azért, mert nem tudtam, hanem mert figyelmetlen voltam. A fizika nagyon nehéz volt, még a tanáraim szerint is, és azt már tudjuk, hogy többeknek nem sikerült. Én nem bukom meg, de nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna. A magyart kipipáltam, történelemből pedig hetvenöt százalék körüli lesz a tesztem, ami nekem tökéletes. A töri ugyanis nem fekszik igazán nekem…” – mondta az autókrosszos tehetség.

Felix Promotion Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.