Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Február 13. 06:30, vasárnap | Helyi

EGYRE NEHEZEBB SZAKMUNKÁSOKAT TALÁLNI

EGYRE NEHEZEBB SZAKMUNKÁSOKAT TALÁLNI

Egyre nehezebb szakmunkásokat találni a közfoglalkoztatotti programra - mondta Molnár Pál, a Városgondnokság igazgatója.

A versenyszféra mára elvitte a képzett szakembereket, térkő üzemükbe már nem is találnak kőműveseket.

A decemberi időjárás kicsit változatos volt, de a gondnokságnáljanuár elsejétől december 31-ig folyamatos a munka, télen a síkosság-mentesítéssel, hóeltakarítással is foglalkozni kell.

A Startmunka programban a zárást el tudták végezni, vannak áthúzódó programelemek, mint a mezőgazdasági vagy a közúthálózat fejlesztése.

A hó elolvadt ugyan, de még várható. A téli munkákat az önkormányzati utakon, a városi kerékpárúton és a járdákon elvégzik, s körülbelül 50 tonna só most is be van tárolva a síkosságmentesítésre.

A köztisztasági feladatok - szemétszedés - végzése is napi szintű a köztereken, folynak az áteresz tisztítási munkák is, hogy a tavaszi olvadásnál zökkenőmentesen tudjuk biztosítani a város vízelvezetését.

Idén 207 fővel tervezik a közmunkaprogramot, továbbra is problémát jelent a képzett férfi munkaerő biztosítása, ugyanis a versenyszféra pont ezt a réteget vitte el tőlük.

Ez probléma a térkő üzemnél hatványozottan jelentkezik, ugyanis kőműveseket nem tudnak bevonni a programba, pedig velük hatékonyan, nagy létszámban tudnák végezni a gyártást. Korábban 2-3 kőművesük is volt, most csak betanított munkásokkal tudnak dolgozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.