Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. Szeptember 03. 19:34, péntek | Helyi

EGYRE NÉPSZERŰBB AZ ASZTALITENISZ

EGYRE NÉPSZERŰBB AZ ASZTALITENISZ

Idén is megtartották a Szent István- napi asztalitenisz verseny, ami Szolnokról indult. Idén harminc éves a megmérettetés.

A Kováts DSE és a Megyei Asztalitenisz Szövetség az augusztus 20-i ünnepkörhöz kapcsolódóan minden alkalommal rendez versenyt a karcagi Várási Sportcsarnokban. Így volt ez most is, a részletekről Csornai Csaba elnökkel beszélgettünk.
Valaha nagyhírű és nagy létszámú verseny volt, mára egyre kevesebb versenyző van, ami betudható az utolsó teljes hétvégének is - vélte az elnök.

A verseny szervezését, a részvételt nehezítette a járvány is, de a szakember bízik abban, hogy újra a régi fényében tündököl majd a verseny, amelyen lehetőséget biztosítottak az utánpótlás korosztályú fiataloknak és a felnőtteknek is. Utóbbinál két kategóriában, a megyei I. osztályú vagy amatőr szintig, és afelett az NB I-es kategóriában 60-70 nevezéssel.

Mindenki nagyon jól érezte magát a jó hangulatú versenyen. A legjobb nyolc között NB II-es szintű játékosok szerepeltek, igazi csemegeként.
Karcagiak indultak a legnagyobb létszámban. A férfi megyei amatőr kategóriában Dobó István aranyérmet szerzett, kiválóan szerepelt Dobrai István, aki nagy küzdelemmel szorult a második helyre. Első helyet szerzett párosban Takács István és Ágoston István.
Vasárnap, a Nagy Jenő Emlékversennyel emléket állítottak egy nagyszerű sportembernek, a karcagi pingpong elindítójának és legjobbjának.
A Csokonai István - Nagy Jenő páros vitték a csillagokba annak idején a karcagi asztaliteniszt. A maiak az ő eredményeiket szeretnék megközelíteni. Csornai Csaba szerint jó úton haladnak, két szezonban NB I-es volt a karcagi csapat, amire nem volt még példa eddig Karcagon.
A versennyel Nagy Jenőről, a kiváló sportemberről, pedagógusról is megemlékeznek.

A versenyt Szepesi Tibor polgármester nyitotta meg és kívánt a nagy elődökhöz méltó, izgalmas versenyzést és sok sikert a karcagiaknak és a vidéki indulóknak is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.