Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Január 23. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Egyre több az influenzás

Egyre több az influenzás

A figyelőszolgálat jelentése alapján végzett becslés szerint az országban január 13. és 19. között 12 370, az előző hetinél 29,9 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel

- derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdai jelentéséből. Mint írták, a betegek 38,8 százaléka a 15-34 éves korosztályból, 27,4 százaléka a 35-59 évesek közül került ki. Az érintettek 23,9 százaléka gyerek, míg a betegek 9,9 százaléka 60 éven felüli. A laboratóriumi vizsgálatok az esetek döntő többségében az influenza A vírusát mutatták ki.

A tájékoztatás szerint péntektől teljes körű látogatási tilalom lép életbe a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház valamennyi telephelyén, ezen kívül a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézetben, a kincsesbányai Platán Ápolási Intézetben, az alcsútdobozi Hársfalevél Ápolási Intézetben, és a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot mentő Misszió Ráckeresztúri Drogterápiás Otthonában.

Részleges látogatási tilalom van a Heves megyei Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézet intenzív osztályán, a csecsemő-gyermekgyógyászati, az újszülött-, valamint krónikus belgyógyászati és az ápolási osztályán.

Címkék: beteg, influenza

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára