Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2022. December 10. 05:01, szombat | Helyi

EGYRE TÖBBEN KÜZDENEK FELSŐLÉGÚTI TÜNETEKKEL

EGYRE TÖBBEN KÜZDENEK FELSŐLÉGÚTI TÜNETEKKEL

Orrfolyás, köhögés, torokfájás, enyhe hőemelkedés – mostanában egyre többen fordulnak ilyen tünetekkel háziorvoshoz.

Ez ugyan még nem az influenza, de hamarosan elkezdődik az idei szezon, érdemes beoltatni magunkat hiszen a vakcina rendelkezésre áll.

Idén erőteljesebb lehet az influenzaszezon. Éppen ezért azt javasolják a lakosságnak, hogy minél többen oltassák be magukat az influenza ellen. Mivel a szezon még nem kezdődött el, még van időnk igényelni a vakcinát, és az immunitás is ki tud még alakulni időben.
A közelgő influenzaszezon ellenére nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy még mindig nem ért véget a koronavírus-járvány. Fontos előrelépésnek számít viszont, hogy már Magyarországon is elérhető az omikron ellen is hatékonyan védő, új vakcina. Egy virológus szerint a kockázati csoportba tartozóknak ezt mindenképpen érdemes lenne beadatniuk.
Arra is van lehetőség, hogy a koronavírus-fertőzés és az influenza elleni védőoltást egyszerre kapjuk meg. Ilyenkor az egyiket a bal, a másikat pedig a jobb karunkba adják. A virológus azonban úgy véli, a legjobb, ha legalább két hét eltelik a két védőoltás között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.