Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2023. Augusztus 14. 14:45, hétfő | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

ELADÁSRA HIRDETI? AKKOR NE FIZESSEN!

ELADÁSRA HIRDETI? AKKOR NE FIZESSEN!

Ha nem vásárolni, hanem eladni kíván, akkor is az online csalók hálójába kerülhet.

Az utóbbi napokban több hasonló csalás is történt Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, épp ezért a bűnmegelőzési szakemberek az elkövetők módszereire kívánják ráirányítani a figyelmet.

Egy szolnoki férfi eladásra hirdette meg iPod készülékét. Hamarosan egy érdeklődő is akadt, aki chaten vette fel vele a kapcsolatot. A vevő futárszolgálattal történő szállítást kért, majd egy e-mailt küldött a hirdetőnek, amelyben a futárszolgálat logója is szerepelt. A hirdető az üzenetben leírtak szerint, különböző hitelesítéseket végzett és megadta bankkártyája adatait, majd észlelte, hogy a bankszámlájáról nagyobb mennyiségű készpénzt utaltak át.

Egy 26 éves jászberényi hölgy is hasonlóan járt. Ő egy táskát szeretett volna eladni, amelyet az egyik közösségi média piacterén akart eladásra kínálni. A vevő hamarosan jelentkezett is, és azt írta, csomagküldő szolgálattal kéri a terméket. Az idegen a hirdető e-mail címére küldött egy linket. A sértett erre rákattintott, majd megadta a különféle banki adatait a felugró ablakokban.

Egy 27 éves fegyverneki, egy 32 éves jászberényi és egy 28 éves törökszentmiklósi lakos is a csalók áldozatává vált. Ők egy adásvételre létrehozott applikáción hirdették meg az eladni kívánt termékeiket. A vevőnek jelentkező csaló ezekben az esetekben is csomagszállító céggel kívánta megkapni az árut, e-mail üzenetet küldött a hirdetőknek, akik az abban lévő linkre kattintva, a megnyíló honlapon megadták a banki adataikat. Csak később vették észre, hogy a bankszámlájukról nagyobb összeget elutaltak.

Kérjük, fogadják meg tanácsainkat, amelyekről itt bővebben olvashatnak! Ismerjék fel a csalók módszereit!

Ha eladásra kínálnak bármilyen terméket, legyenek óvatosak! Ne kattintsanak az idegentől érkező levélben lévő linkre, pláne, ha az olyan oldalra visz, ahol a banki adataikat kell megadni! A vevőnek egyedül a bankszámlaszámukra lehet szüksége, hogy kiegyenlítse a tartozását!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 17:08, kedd | Helyi

Vármegyei tűzoltókat ismertek el

Május 10-én tartotta Szent Flórián napi ünnepségét a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szolnokon. Az eseményen a vármegyei települések polgármesterei adtak át elismeréseket.

2024. Május 14. 15:00, kedd | Helyi

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A KARCAGI NYUGDÍJAS BARÁTOK EGYESÜLETE

Közgyűlést tartott a Karcagi Nyugdíjas Barátok Egyesülete a Lovagi Udvarban.

2024. Május 14. 12:00, kedd | Helyi

KÚTBA ESTEK A BÁRÁNYOK

Kútba esett két bárány Törökszentmiklós határában. A helyi tűzoltók hamar kimentették az állatokat, ám egyikük számára azonban mégis végzetes lett a nap.

2024. Május 14. 09:00, kedd | Helyi

90. SZÜLETÉSNAPJÁN KÖSZÖNTÖTTÉK

90. születésnapján, otthonában köszöntötte Hajdu Istvánné Czombos Máriát családja és Szepesi Tibor, Karcag város polgármestere, valamint dr. Zsembeliné Kovács Mária anyakönyvvezető.