Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2021. December 02. 09:06, csütörtök | Helyi

ÉLETET MENTETT A JELZŐKÉSZÜLÉK

ÉLETET MENTETT A JELZŐKÉSZÜLÉK

Ismét tragédiát előzött meg a szén-monoxid-érzékelő.

Két ember köszönheti az életét az eszköznek.

Jelzést adott a szén-monoxid-érzékelő csütörtök délelőtt Kisújszálláson, egy Malom utcai családi házban. A tulajdonos azonnal megkezdte a szellőztetést, a házat azonban nem tudta elhagyni, mert a másik lakó egy fekvőbeteg ember volt. A karcagi hivatásos és a kisújszállási önkormányzati tűzoltók vonultak az esethez, akik a jelzéskori állapotok helyreállítását követően a fürdőszobában lévő átfolyós vízmelegítőnél kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. Az eset során senki sem sérült meg, és az ingatlan is lakható maradt.

Egy jó minőségű szén-monoxid-érzékelővel elkerülhetők a halálos és a sérüléssel járó mérgezések. Különösen fontos a használata abban az esetben, ha nyílt égésterű fűtőeszköz vagy vízmelegítő működik a házban. Ilyenkor az érzékelő használata mellett fontos, hogy biztosítsuk a berendezések biztonságos működéséhez megfelelő mennyiségű oxigén utánpótlását, a helyiség megfelelő szellőzését. A megfelelő érzékelők listája megtalálható a katasztrófavédelem honlapján.

www.katasztrofavedelem.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 12:07, péntek | Helyi

ELBÚCSÚZTAK A GIMIS DIÁKOK

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium végzős tanulói vettek búcsút a gimnáziumtól.

2024. Május 17. 10:30, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy traktor Karcagon

Összeütközött egy sódert szállító kamion, és egy permetezőt húzó traktor csütörtök délután Karcagon, a Kisújszállási úton.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Helyi

SIKERES VOLT A PROGRAM

Felkelteni az érdeklődést, mozgásra, táncra ösztönözni az óvodásokat nem is olyan nehéz. Kiváltképp akkor, ha olyan program mozgatja meg a gyerekeket és szüleiket is, mint a „Gyertek, gyertek játszani” projekt.

2024. Május 16. 20:29, csütörtök | Helyi

Teltházas lakossági fórum Karcagon

A Robert Fico elleni merénylet is arra világít rá, hogy a békepártiságért áldozatokat kell vállalni...