Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2021. Október 31. 19:02, vasárnap | Helyi

Elhunyt karcagi romatestvérek fotókiállítása

Elhunyt karcagi romatestvérek fotókiállítása

Ötödik alkalommal rendezte meg az Ifjúsági Házban az elhunyt karcagi romatestvérek fotókiállítását Varga Mici István, a Karcagi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A kiállításpénteki megnyitóján Varga Mici István beszédében elmondta, 1940-től napjainkig több mint ezer elhunyt karcagi roma adatát, fotóját kapta meg hozzátartozóktól. Az ötödik alkalommal megrendezett kiállítás egyedülálló az országban. Bejelentette, hogy az általa öt év alatt összegyűjtött fotókat, adatokat átadja a karcagi Györffy István Nagykun Múzeumnak, hogy 100 év múlva is tudjanak őseikről a romák.

Szepesi Tibor polgármester, ifj. Farkas László, az OCÖ elnökhelyettese, Tiszabura polgármestere, id. Farkas László, a JNSZ Megyei Cigány Önkormányzat elnöke és id. Farkas László is elismeréssel szólt a kezdeményezésről és emlékezett meg az elhunytakról.

A karcagi roma zenészekről Johann Anna szólt, majd leleplezték a nekik emléket állító táblát, mely a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat irodájának falára kerül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 15:00, vasárnap | Helyi

ISMÉT DÍLER KEZÉN KATTANT A BILINCS

Fél kilogramm új pszichoaktív anyagot találtak a szolnoki nyomozók egy helyi férfinél. Őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.

2024. Május 12. 08:00, vasárnap | Helyi

BOROTVAPENGÉVEL FENYEGETŐZÖTT

A Szolnoki Járási Ügyészség rablás büntette miatt indítványozta egy 39 éves szolnoki férfi letartóztatását.

2024. Május 11. 15:00, szombat | Helyi

IDÉN IS MEGRENDEZTÉK A SZAK-MA BÁLT

Idén is megrendezésre került a Szak-ma Bál Karcagon. A jótékonysági bálnak a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár adott helyet.

2024. Május 11. 08:36, szombat | Helyi

Megemlékezés A Városháza dísztermében

A Karcagi Városháza dísztermében dr. Pintér Zoltán Árpád önkormányzati képviselő , a Kováts Mihály Baráti Társaság Egyesület elnöke méltatta Fabriczy Kováts Mihályt