Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Június 17. 05:03, péntek | Helyi

ELINDULT A SULYOM KASZÁLÁSA

ELINDULT A SULYOM KASZÁLÁSA

A Tisza-tavi Sporthorgász Kft. arról tájékoztatta televíziónkat, hogy megkezdődött a nyár elejei sulyomkaszálás a tavon.

A gyakorlott horgászok már tudják, hogy a nyár elején beindul a sulyomkaszálás, amely azért szükséges, hogy mentesítse a vízfelszínt a terjeszkedő növénytől.

Összesen körülbelül 800 hektárnyi területet terveznek mentesíteni. A kaszálás elsősorban a halak életterét igyekszik biztosítani azzal, hogy a sulyommentesített területeken a szél és a fény jótékony hatásai érvényesülni tudnak, így az olyan biológiai folyamatok, mint az oxigéntermelés, vagy a táplálékszervezetek szaporodása nem állnak le. Mindemellett a kaszálás közlekedhető utakat, horgászhelyeket is teremt.

A sulyom gyérítése várhatóan július elejéig tart, ugyanis akkorra a növény szára annyira megvastagszik, hogy azt már nem lehet hatékonyan vágni, így időben kell nekilátni a mentesítésnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.