Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Július 26. 08:04, hétfő | Helyi

ELISMERÉSBEN RÉSZESÜLT VARGA PETRA

ELISMERÉSBEN RÉSZESÜLT VARGA PETRA

Petra a tanulásban nyújtott kiváló teljesítményén túl komoly közösségi munkát is végzett középiskolás évei alatt.
 

Matematika és orosz nyelv tantárgyakból több megyei és országos megmérettetésen vett részt eredményesen. Négy éven át tagja, 12. évfolyamosként elnöke volt a diákönkormányzatnak. Táncol a Biljana bolgár néptáncegyüttesben, tagja a gimnázium Bel Canto vegyeskarának, rendszeres fellépője volt az iskolai és a városi irodalmi műsoroknak, rendezvényeknek. Angolból és orosz nyelvből középfokú komplex nyelvvizsgával rendelkezik.

Egyik szemem sír, a másik nevet - mondta Petra, aki nagyon szeretett a refiben tanulni, mert jó volt az osztályközösségük, de valamilyen szinten örül is, hiszen az érettségivel egy új kapu nyílik meg most előtte.

A refitől nagyon sok mindent kapott a tudáson túl, mert véleménye szerint tanárai nemcsak tanították, nevelték is őket.

Matematika-fizika szakosként a humán tárgyak álltak hozzá legközelebb, a média-kommunikáció érdekli, ezen a vonalon tanul tovább.

Nagyon sok jó verseny élményt visz el magával, a nyelvek voltak a legfontosabbak számára, oroszból középfokú nyelvvizsgát tett.

A DÖK munkájában is részt vett, bár a digitális oktatás alatt programot nem tudtak szervezni, de köszöni az alsóbb évesek segítő munkáját.
A digitális oktatás alatt az érettségire sokkal nehezebben készült fel, neki fontos a személyes jelenlétű óra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 14:00, szombat | Helyi

KAMIONNAK CSAPÓDOTT

Frontálisan ütközött egy kamion és egy személyautó n a 4-es főúton Fegyvernek közelében. A balesetben a személygépkocsi vezetője a helyszínen meghalt.

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

RENGETEG SZEMETET HAGYOTT HÁTRA A LEVONULÓ ÁRHULLÁM

A tiszai árhullám levonulásával a KÖTIVIZIG munkatársai megkezdték a hullámtéren felhalmozódott hulladék mennyiségének felmérését, majd szemétmentesítését.

2024. Április 20. 08:45, szombat | Helyi

Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.