Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Február 13. 05:02, hétfő | Helyi

ELISMERÉST KAPOTT A SEGÍTSÉGNYÚJTÁSÉRT

ELISMERÉST KAPOTT A SEGÍTSÉGNYÚJTÁSÉRT

Nagy Imre címzetes tűzoltó főtörzsőrmester a legutóbbi testületi ülésen Szepesi Tibor polgármestertől Polgármesteri dicséret elismerést vehetett át, mert szolgálaton kívül egy vészhelyzetben azonnal ment segíteni.

- Nem voltam szolgálatban november ötödikén, az esti órákban történt. A barátnőmmel autóval haladtunk a Sajó utcán, amikor azt vettük észre, hogy a Móricz Zsigmond utca egyik lakóháza udvarán körbálák égnek. Arra kanyarodtunk, megálltunk a ház előtt, kiszálltam, becsengettem a házba a lakókhoz, közben telefonon hívtam a karcagi tűzoltóság ügyeletét, hogy mi történt. Míg beszéltem a kollégákkal, folyamatosan csöngettem a lakóknak, de erre nem reagáltak. A barátnőm nyomta az autónak a kürtjét, de erre sem reagáltak - mondta a tűzoltó, aki látva a szobában a fényt, tudta, hogy otthon vannak a lakók, így gyorsan cselekedett.

- Átmásztam a kerítésen, bementem az udvarra és az ablakon, amelyikből a fény szűrődött, bekopogtam a lakóknak, hogy azt már hátha észreveszik. Ezután hátramentem, kerestem valami eszközt, amivel lehetne oltani. Egy fára tekerve találtam is egy kerti slagot. Ekkor jött ki az egyik idősebb úr, a lakó. Mondtam neki, hogy már egész komolyan ég a tűz, a körbálák tárolója is kezdett nagyon-nagyon égni.
Mondtam a lakónak, hogy szerelje fel a csapra a slagot, akkor kijött egy idős hölgy is, kérdeztem tőle, hogy a Suzukinak hol van a kulcsa, mert akkor kiállnék, nyissa ki a nagykaput. Beültem és kiálltam az autóval az udvarról, mire visszamentem az idősebb úr már felszerelte a slagot a csapra, átvettem tőle és elkezdtem oltani a tüzet, amennyire sikerült. Az egyértelmű volt, hogy azzal esélytelen eloltani, de próbáltam menteni a menthetőt. A lényeg az volt, hogy ne terjedjen át a tűz a birkáknak a hodályára.

Jöttek a kollégák és ők átvették az oltást - emlékszik vissza Nagy Imre.
- 22 körbála elégett, de a birkákat sikerült megmenteni a gyors segítségnek köszönhetően. Tulajdonképpen ezért lett tűzoltó is Nagy Imre, hogy tudjon segíteni az embereknek. 21 éve szerelt fel a tűzoltóságra.
- Örültem, büszke voltam, s jólesett polgármester úr elismerése, hogy így gondolnak az emberre és elismerik a munkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.