Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Október 03. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a buszmegállóban várakozókra lövöldöző székesfehérvári férfi

Elítélték a buszmegállóban várakozókra lövöldöző székesfehérvári férfi

Otthona ablakából légpuskával öt célzott lövést adott le a szemközti áruházak parkolója környékén közlekedőkre, illetve a buszmegállóban várakozókra.

Nyolc év fegyházra ítélte és nyolc évre eltiltotta a közügyektől a Székesfehérvári Járásbíróság szerdán azt a férfit, aki tavaly áprilisban - a köznyugalmat súlyosan megzavarva - székesfehérvári otthona ablakából légpuskával öt célzott lövést adott le a szemközti áruházak parkolója környékén közlekedőkre, illetve a buszmegállóban várakozókra.

A törvényszéki közlemény szerint a vádlottat lőfegyverrel visszaélés bűntettében, öt rendbeli testi sértés bűntettének kísérletében és garázdaság bűntettében mondták ki bűnösnek.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője azonban részben felmentés, részben enyhítés érdekében fellebbezett - tették hozzá.

A vádlott engedély nélkül vásárolt meg egy légpuskát a hozzá tartozó távcsővel és lövedékekkel együtt, amelyeket az általa bérelt ingatlanban tartott, s amellyel a bűncselekményt később elkövette. A férfi által leadott lövések az egyik sértettet a jobb combján, míg a másik két kiskorú sértett egyikét a hátán, a másikat pedig a bal szeme alatt találták el.

A további célzott lövések a sértetteket nem találták el, a lövedékek mellettük a földbe csapódtak. Valamennyi sértett esetében fennállt a súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés kialakulásának veszélye.

A Fejér Megyei Főügyészség szerdai közleményében azt írta, hogy a Székesfehérvári Járási Ügyészség emelt vádat a lövöldöző ellen, s a bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a férfit, valamint fenntartotta a letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.