Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Január 23. 16:52, kedd | Helyi
Forrás: Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

Elítélték a tomajmonostorai buszsofőrt

Elítélték a tomajmonostorai buszsofőrt

Elsőfokú ítélet született a tomajmonostorai busztragédia miatt indult büntetőügyben

A Tiszafüredi Járási Ügyészség 2023. április 27-én halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat azzal az 58 éves büntetlen előéletű férfival szemben, aki buszsofőrként, 2022. június 7-én kiskorú gyermekeket szállított Tiszaderzsről Tomajmonostorára.

Feladata végeztével nem kellő alapossággal vizsgálta át az autóbuszt, ezért nem vette észre, hogy a jármű utasterében egy 4 éves gyermek maradt, aki a vádlott által a tűző napon, egy fedetlen parkolóban, csukott ajtókkal és ablakokkal leparkolt buszban kialakult több mint 50 fokos, levegőtlen forróságban órákat kényszerült eltölteni. Hiába szállították még aznap kórházba, olyan súlyos egészségkárosodást szenvedett, hogy három nappal később, 2022. június 10-én életét vesztette.

A Tiszafüredi Járásbíróság 3 tárgyalást tartott az ügyben, majd az utolsón, 2024. január 23-án ítéletet hirdetett. A férfit halált okozó foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségében mondta ki bűnösnek, amiért 2 év – 5 évi próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetésre és 450 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint 5 évre eltiltotta a személyszállítási tevékenység, mint foglalkozás gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség kevesellte a kiszabott büntetést, és a vádlott terhére súlyosításért, felfüggesztett helyett végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett, míg a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodsorban a kiszabott büntetés enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést. Így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.