Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. November 12. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítéltek egy kijárási korlátozásokat megszegő, testvérei adatait használó férfit

Elítéltek egy kijárási korlátozásokat megszegő, testvérei adatait használó férfit

Jogerősen másfél éves börtönbüntetést szabott ki a Zalaegerszegi Járásbíróság arra a férfira, aki tavaly áprilisban sorozatosan megszegte a járványügyi szabályokat, lopáson is érték,

de mindannyiszor a testvérei adatait adta meg a sajátjaként - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Bartalné Mentes Judit közölte: a vádlott tavaly áprilisban háromszor szegte meg a kijárási korlátozásról szóló rendeletet - kétszer indok nélkül hagyta el a lakóhelyét, egyszer pedig nem tartott be a másfél méteres távolságot -, amiért összesen 90 ezer forint helyszíni bírságot kapott. Az utóbbi esetben nem fogadta el a helyszíni bírságot, ezért a rendőrök feljelentést tettek ellene, de további 30 ezer forint bírsággal is sújtották, amikor egy benzinkút üzletéből péksüteményt próbált lopni.

A vádlottnál egyik esetben sem voltak személyazonosításra alkalmas okmányok, az adatait bemondás alapján rögzítették. Egy rendőrségi kihallgatás során derült csak ki, hogy a férfi minden esetben a testvére adatait adta meg, az ő nevében írta alá a dokumentumokat.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a történteket elismerő vádlottat büntetőügyben elkövetett hamis vád, négyrendbeli, szabálysértésre vonatkozó hamis vád, továbbá ötrendbeli, folytatólagosan elkövetett közokirat-hamisítás miatt ítélte másfél év börtönbüntetésre a csütörtökön tartott előkészítő ülésen. Az ítéletet a vádlott és a védője, valamint az ügyész is tudomásul vette, így az jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.