Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2019. Június 14. 19:54, péntek | Helyi

Elkészült a gyümölcsfeldolgozó üzem

Elkészült a gyümölcsfeldolgozó üzem

A kezdetek óta részt vesz Berekfürdő a Start-munkaprogramban héthektáros kertészettel.

Most ehhez kapcsolódva, a megtermelt javak feldolgozására, tartósítására 300 millió forintos állami támogatással elkészült a Berekfürdői Zöldség- és Gyümölcsfeldolgozó üzem, melyet ünnepélyes keretek között adtak át.

- Az elfogadott költségvetési törvény alapján idén 180 milliárd forint összegű lesz a közfoglalkoztatásra fordítható forrás. Berekfürdő a 2012 óta részt vesz a Start-munkaprogramban, s most ez a beruházás is megvalósult, hogy a megtermelt javakat feldolgozhassák - mondta dr. Hoffmann Imre, BM KVHÁT helyettes államtitkára, aki jó munkát kívánt az üzemnek. Dr. Berkó Attila kormánymegbízott is arról szólt, hogy az a 300 millió forint, amit kapott a BM pályázatán a település, egy 21. századi feldolgozóüzem kialakítását tette lehetővé. Molnár János polgármester megköszönte a támogatást és elmondta, több őstermelővel, környező start-munkás önkormányzattal is egyeztettek már, hogy az üzemnek majd legyen elegendő feldolgozandó zöldsége, gyümölcse. Értékesítésben a helyi és környékbeli közétkeztetőkre, szállodákra, s az ide érkező turistákra is gondolnak majd- ígérte. A feldolgozóüzemet Sári Réka üzemvezető mutatta meg dr. Hoffmann Imre, helyettes államtitkárnak, dr. Berkó Attila kormánymegbízottnak, Piroska Miklós megyei közgyűlési elnöknek és az érdeklődőknek

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 20:10, szerda | Helyi

Kántor nyaral a Tisza-tónál

A digitális magazin újsághasábokra költözött, amellyel a Tisza-tónál élők és nyaralók találkozhatnak.

2019. Július 17. 20:09, szerda | Helyi

120 éves a Karcagi Zsinagóga

A Karcagi Zsinagóga felavatásának 120. évfordulójára emlékeztek vasárnap. Mohai Tamás színművész Kertész Péter nemrég elhunyt karcagi születésű író, újságíró versét olvasta fel az ünnepség kezdetén.

2019. Július 17. 20:09, szerda | Helyi

Mártír megemlékezés

A karcagi zsidó temetőben került sor mártír-megemlékezésre. Az 1944-ben, a Holokauszt borzalmainak áldozatául esett karcagi és hatmillió zsidó hittestvérünk emléke előtt hajtunk fejet, rájuk emlékezünk.

2019. Július 17. 20:08, szerda | Helyi

Járdafelújítás Karcagon

Televíziónk Dobos Lászlót, Karcag város polgármesterét kérdezte arról, hogy milyen munkálatok folynak a Városháza mögötti területen.