Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Június 14. 19:54, péntek | Helyi

Elkészült a gyümölcsfeldolgozó üzem

Elkészült a gyümölcsfeldolgozó üzem

A kezdetek óta részt vesz Berekfürdő a Start-munkaprogramban héthektáros kertészettel.

Most ehhez kapcsolódva, a megtermelt javak feldolgozására, tartósítására 300 millió forintos állami támogatással elkészült a Berekfürdői Zöldség- és Gyümölcsfeldolgozó üzem, melyet ünnepélyes keretek között adtak át.

- Az elfogadott költségvetési törvény alapján idén 180 milliárd forint összegű lesz a közfoglalkoztatásra fordítható forrás. Berekfürdő a 2012 óta részt vesz a Start-munkaprogramban, s most ez a beruházás is megvalósult, hogy a megtermelt javakat feldolgozhassák - mondta dr. Hoffmann Imre, BM KVHÁT helyettes államtitkára, aki jó munkát kívánt az üzemnek. Dr. Berkó Attila kormánymegbízott is arról szólt, hogy az a 300 millió forint, amit kapott a BM pályázatán a település, egy 21. századi feldolgozóüzem kialakítását tette lehetővé. Molnár János polgármester megköszönte a támogatást és elmondta, több őstermelővel, környező start-munkás önkormányzattal is egyeztettek már, hogy az üzemnek majd legyen elegendő feldolgozandó zöldsége, gyümölcse. Értékesítésben a helyi és környékbeli közétkeztetőkre, szállodákra, s az ide érkező turistákra is gondolnak majd- ígérte. A feldolgozóüzemet Sári Réka üzemvezető mutatta meg dr. Hoffmann Imre, helyettes államtitkárnak, dr. Berkó Attila kormánymegbízottnak, Piroska Miklós megyei közgyűlési elnöknek és az érdeklődőknek

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 09:35, hétfő | Helyi

Építészmérnököt is keresnek

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2019. Október 20. 16:13, vasárnap | Helyi

Gimisek Szalagavatója

Szombaton tartotta szalagavató ünnepségét...

2019. Október 19. 16:22, szombat | Helyi

Új alapokra helyeződhet Magyarország és az IMF kapcsolata

Új fejezet nyílik Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kapcsolatában – jelentette ki Varga Mihály Kristalina Georgievával, az IMF új vezérigazgatójával való találkozó után Washingtonban.

2019. Október 19. 16:22, szombat | Helyi

Új alapokra helyeződhet Magyarország és az IMF kapcsolata