Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Augusztus 27. 13:51, kedd | Helyi
Forrás: http://www.katasztrofavedelem.hu, Kép: Karcag TV

Elkezdődött a tűzoltók országos vetélkedője

Elkezdődött a tűzoltók országos vetélkedője

Augusztus huszonhatodikán kezdetét vette a XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedő Karcagon.

Augusztus huszonhatodikán kezdetét vette a XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedő Karcagon. Négy napon át összesen huszonkilenc hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltócsapat egyéniben, illetve csapatban verseng azért, hogy kiderüljön, szakmailag melyik az ország legrátermettebb egysége.


A megméretés a hivatásos tűzoltók elméleti versenyével Karcagon kezdődött, ahol elsőként a csapatoknak tartottak eligazítást a szervezők. Dr. Bérczi László tű. dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője, valamint Fülep Zoltán tű. ezredes, a BM OKF tűzoltósági főosztályának vezetője a biztonságos, szabályszerű versengésre hívta fel a résztvevők figyelmét. Az eligazítás keretében sorszámokat, illetve szituációkat sorsoltak a csapatok között, majd a hivatásos gépjárművezetők KRESZ-tesztjével, valamint az irányító és beosztott tűzoltók elméleti feladatlapjának kitöltésével kezdetét vette a vetélkedő.

A következő három napban a hivatásos tűzoltók két egyéni és egy csapatkategóriában versengenek majd Karcagon és Kunmadarason, az önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltók pedig csapatban mutathatják meg, érdemesek arra, hogy az ország szakmailag legjobb egységének nevezhessék magukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.