Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Július 08. 05:00, szombat | Helyi

ELLBALLAGTAK A ”KOVÁTSOS” DIÁKOK

ELLBALLAGTAK A ”KOVÁTSOS” DIÁKOK

A Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézményében egy nyolcadikos osztály ballagott.

Az eső miatt a tornateremben tartott ünnepségen a nyolcadikosoktól osztályfőnökük, Karas Elviratagintézmény vezetőbúcsúzott az alábbi gondolatokkal:
- Amikor visszagondoltok a betűvetés és olvasás első lépéseire, a matematika néhol szinte megfejthetetlen rejtelmei, a természettudományok megérthetetlen törvényei, szabályai, az irodalom itt-ott unalmas olvasmányai, a történelem, a régmúlt gyakran számotokra érdektelen titkai, a testnevelés erőnléti edzései, a művészetek tőletek távol álló képei, zenéi, a házi feladatok, dolgozatok, feleletek, mind –mind olykor leküzdhetetlen akadályként emelkedtek előttetek. S most, mégis itt vagytok, túljutva mindezeken, túllépve a nehézségeken, megkönnyebbülten, egy kicsit szomorkodva azon, hogy most valami végleg véget ért. Az elmúlt négy évben alaposan megismertelek benneteket, szívemhez közel kerültetek, ezért számtalan emlék jut eszembe a rengeteg közös programból: voltak versenyek, kirándulások, farsangra való készülődés, a felejthetetlen kacsatánc, amelyeket együtt szerveztünk, együtt éltünk meg. Igazi gyerekekként viselkedtetek, akik sokszor borzoltátok az utolsó idegszálainkat, végsőkig feszítettétek türelmünket, ugyanakkor sok-sok közös élményt, boldog, vidám pillanatot, örömet szereztetek - mondta az iskolavezető, majd a szülőkhöz szólt.
- Kedves Szülők! Önök is sokszor megtapasztalták azokat az érzéseket, amikor már szinte pattanásig feszülnek az idegeik, majd egy-egy mosollyal, jó szóval, bocsánattal, köszönömmel, újra helyre állt a világ. Bízzanak benne, hogy bár egy gyermek nevelése közben sok borús pillanat is van, a végén mindig kisüt a nap. Lehet, hogy az elmúlt években sok-sok nehézséggel kellett szembenézniük, voltak gondok a tanulással, a délutáni csavargással, bulizásokkal.Most mégis büszkén tekinthetnek gyermekükre, aki eljutott élete első mérföldkövéhez, befejezte általános iskolai tanulmányait, s kilép a nagybetűs életbe. Köszönöm, hogy volt idejük gyermekük fejlődését még akkor is segíteni, ha úgy érezték, hogy az iskola követelményei, a környezet elvárásai hatalmas erőfeszítést kívántak Önöktől. Kívánom, hogy odafigyelésük, szeretetük maradjon ezen a szinten, mert gyermeküknek továbbra is ugyanilyen támogató, segítő szeretetre, odafigyelésre van szüksége - kérte Karas Elvira tagintézmény-vezető.
Madar Bence Ákos szavalata után a hetedikesek nevében Tóth Imre Bence búcsúzott a ballagóktól.
A nyolcadikosok nevében Lukács Jázmin köszönt el az alma matertől és tanáraiktól.
- Eljött az a nap, melyet mindannyian vártunk, most mégis elcsukló hangon szólok hozzátok. Búcsút veszünk az általános iskolától, a gyermekéveinktől, egy új, izgalmakkal és kihívásokkal teli életszakasz vár ránk. Tisztelt Tanáraink! Köszönettel és hálával tartozunk önöknek a türelemért, a törődésért, azért a szeretetért, mellyel nap mint nap megajándékoztak minket. Köszönjük, hogy rendszeresen megbocsájtottak és szemet hunytak a csínytevéseink fölött. Köszönjük azt, hogy elnézték nekünk az olykor gyenge teljesítményeinket, hogy mindvégig támogatták továbbhaladásunkat. Kedves szüleink! Köszönjük nektek a szeretetet, hálásak vagyunk a törődésért, azért, hogy egyengetitek útjainkat. Igyekszünk bizonyítani azt, hogy fáradozásotok nem volt hiábavaló. Ígérjük azt, hogy helytállunk későbbiekben is. Kedves itt maradó diáktársaim! Kovátsosnak lenni valami különlegeset jelent. Egy olyan közösség tagjai vagytok, mely a katonai élethez hasonlóan vall egy olyan erkölcsrendet, mely egyedüli városszinten. Igyekezzetek méltók maradni az intézményünk értékrendjéhez, legyetek büszke Kovátsosok - kérte Lukács Jázmin, aki megköszönte a vezetőség támogató hozzáállását, azt, hogy biztosították a tanuláshoz szükséges körülményeket, hogy zökkenőmentessé tették a hétköznapokat.
A köszöntő gondolatok után Plósz Csilla intézményvezető, Karas Elvira tagintézmény vezető, Szabó Andrea és Bacsó Andrea pedagógusok, Lévainé Kovács Róza tagintézmény-vezető helyettes és Agócs Lászlóné (dr. Agócs László, az iskola volt diákja édesanyja) tanulmányaik, sport és kulturális eredményekért jutalmakat adott át a végzősöknek.
Az iskola legidősebbjeitől tanáraik egy szép dallal köszöntek el. A diákokat a város oktatási-nevelési intézményeinek vezetői táviratban köszöntötték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.