Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. December 09. 05:00, péntek | Helyi

ELŐADÁS A LEVEGŐMINŐSÉG JAVÍTÁSÁRÓL

ELŐADÁS A LEVEGŐMINŐSÉG JAVÍTÁSÁRÓL

A Déryné Kulturális Központban került megrendezésre a HungAIRy LIFE integrált program keretein belül a „Ne tégy rossz fát a tűzre!” című előadás.

A program keretein belül lehetőségünk volt részletesebben is bemutatni a HungAIRy LIFE integrált projektet, valamint korunk egyik legfőbb kihívását is megvitatni, amely az energiahordozók fontosságát volt hivatott megvitatni.

Ahogyan Dedinszki Csaba kommunikációs koordinátor elmondta, a HungAIRy LIFE 17 IPE/HU/000017 számon nyilván tartott projekt „A levegőminőség javítása nyolc magyar régióban a levegőminőségi tervek végrehajtásának elősegítésével” címmel támogatást nyert pályázat országosan tizenkilenc partnerintézménnyel, köztük tíz város önkormányzatának együttműködésével valósul meg. Karcag Városi Önkormányzat, mint együttműködő partner, összesen huszonnégy akcióban vesz részt a kitűzött eredmények elérésének érdekében. Ezek közül a két legjelentősebb akció közül az egyik a lakosság szemléletformálása és tájékoztatása, hogy milyen eszközökkel és technikákkal lehet a levegőminőség javítását elősegíteni.

Hat kiemelt fókuszterületet céloz meg a szemléletformálás: az ökovezetés, az elektromobilitás, a kerékpáros közlekedés, a komposztálás, a környezetbarát szilárd fatüzelés és az energiahatékonyság. Utóbbi kettő volt a témája a rendezvénynek, ahol a Magyar Cserépkályhások, Kandallóépítők és Gyártók Országos Ipartesületének titkára, Henszelmann Imre tartott előadást, hogy egy szilárd fatüzelésű fűtőberendezést hogyan lehet hatékonyan, környezetbarát módon üzemeltetni. Ezt követően Kovács Zoltán János, tűzoltó százados hívta fel a figyelmet a fűtőberendezések biztonságos üzemeltetésére.

A megjelentek számos, hasznos információval gazdagodtak a nap folyamán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.