Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. Május 21. 05:02, szombat | Helyi

ELŐZETESBEN A TISZABURAI ERŐSZAKOLÓ

ELŐZETESBEN A TISZABURAI ERŐSZAKOLÓ

Letartóztatásban a tizenhat éves lánnyal erőszakoskodó tiszaburai férfi.

A Tiszafüredi Járási Ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte annak a 34 éves tiszaburai férfinek a letartóztatását, aki május 10-én éjszaka, Tiszaburán, egy helybéli lányt bevonszolt egy kerítéssel nem határolt telekre azzal a szándékkal, hogy erőszakkal közösüljön vele. A tizenhat éves sértett egy járókelő segítségével menekült meg támadója elől.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2022. május 10-én éjszaka, Tiszaburán, összetalálkozott az utcán gyalogosan haza igyekvő ismerősével, egy 16 éves lánnyal. A férfi obszcén kifejezések kíséretében tudatta a lánnyal, hogy tetszik neki és nyomban közösülni is szeretne vele. A kiskorú sértett elutasította a gyanúsított közeledését, de támadója átkarolta, nekiszorította az egyik ház falának, majd fogdosta és nyakon csókolta a lányt. A sértett pofon vágta támadóját, kifejtette magát a férfi szorításából és futásnak eredt. A gyanúsított azonban utolérte, kabátjánál fogva megragadta és bevonszolta egy bekerítetlen udvarra, ahol erőfölényét kihasználva lefogta és lemeztelenítette a folyamatosan rúgkapáló, sikoltozó sértettet.

Egy járókelő férfi figyelt fel a segélykiáltásoka, s mobiltelefonjával világítva rátalált a sötétben a gyanúsítottra, aki kigombolt nadrággal a kiskorú sértett hasán ült. A férfi megragadta és lerángatta a gyanúsítottat a földön fekvő lányról. Ekkor a gyanúsított futva elmenekült a helyszínről.

A járási ügyészség azért indítványozta a korábban erőszakos bűncselekmények miatt büntetett férfi letartóztatását, mert fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást, illetőleg a kiszabható büntetéstől tartva elrejtőzne a hatóságok elől.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója alaposnak ítélte az ügyészi indítványt, a mai napon letartóztatta a gyanúsítottat. A férfi és védője fellebbezett a végzés ellen, így a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság fog véglegesen dönteni a kényszerintézkedésről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.