Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2022. Január 13. 22:19, csütörtök | Helyi
Forrás: A Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

Első fokon csaknem 4 év börtönt kapott a 20 migránst bújtató román embercsempész

Első fokon csaknem 4 év börtönt kapott a 20 migránst bújtató román embercsempész

Az ítélet nem jogerős.

A Szolnoki Járásbíróság 2022. január 12-én embercsempészés bűntette miatt 3 év 10 hónap börtönre ítélte, 7 év 8 hónapra kiutasította Magyarország területéről, és a bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet is elkobozta attól a harmincas éveiben járó, büntetett előéletű román férfitól, aki tavaly januárban 20 szír migránst próbált meg az általa vezetett teherautó csomagterében átjuttatni a magyar-osztrák határon.

Nem járt azonban sikerrel. A Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársai 2021. január 29-én reggel kilenc óra körül Szolnok külterületén, a 4-es számú főúton feltartóztatták. Megpróbált elfutni, de elfogták, őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatását, amit a Szolnoki Járásbíróság még aznap elrendelt. A férfi jelenleg is letartóztatásban van.

Az ügyben 2021. szeptember 9-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság 2022. január 12-én előkészítő ülést tartott, melyen a vádlott a váddal egyezően beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, mely nyilatkozatait a bíróság elfogadta és ítéletet hozott.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség 3 munkanapot tartott fenn annak eldöntésére, hogy kíván-e fellebbezni, a vádlott és védője azonban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Szolnok, 2022. január 13.

a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 11:27, vasárnap | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

Három baleset, négy ittas vezetés és egy elfogás az elmúlt napon.

2022. Január 23. 06:45, vasárnap | Helyi

SÚLYOSBÍTÁST KÉRT AZ ÜGYÉSZ A KUN-MEDIÁTOR ÜGYBEN

A főügyészség fellebbezése az u.n. Kun-Mediátor ügyben az ítélet súlyosítását, a kiszabott szabadságvesztés tartamának lényeges felemelését indítványozta

2022. Január 22. 14:45, szombat | Helyi

Letartóztatásban a kenderesi férfi, aki a saját otthonában árulta a "herbált"

A Karcagi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indítványozta egy 31 éves kenderesi férfinek a letartóztatását.

2022. Január 22. 08:36, szombat | Helyi

RENDŐRKÉZEN A ZSAROLÓ

A kunszentmártoni rendőrök a Tisza MEKTO egységének közreműködésével egy áruház parkolójában, a zsarolt pénz átadásakor fogtak el egy 45 éves férfit. A jogsértőt a nyomozók őrizetbe vették.