Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2020. November 12. 18:22, csütörtök | Helyi

ELSŐSÖK ESKÜTÉTELE A MARISTÁSOKNÁL

ELSŐSÖK ESKÜTÉTELE A MARISTÁSOKNÁL

A Szent Pál Marista Általános Iskola első osztályos tanulói, a szeptember elsejei becsengetéssel letették esküjüket. Erről és a részletekről az intézmény igazgatóját, Dánielné Kacsó Andreát

Ahogyan az igazgató elmondta negyvenhét kisdiák kezdte meg a 2020/2021-es tanévet az iskola falai között. A szeptemberben megrendezésre kerülő Marista Fesztiválon online családi nap megtartására került sor, aminek kereti között a szülők is betekintést nyerhettek a gyermekeik mindennapjaiba.

-Ezen az alkalmon tették le esküjüket a kis elsősök. Ezzel váltak ők igazi „maristásokká”. A maristák jelképe a három ibolya; a szerénység, az egyszerűség és az alázatosság. Mi mindannyian pedagógusok ezt közvetítjük és a tanulóinkat is ebben a szellemben próbáljuk nevelni.

A gyakorlatban ez többnyire célt is ér és az iskolán kívüli alkalmakon is. A legfontosabb számunkra az, hogy helynek, helyzetnek megfelelően tudjanak a gyermekeink viselkedik, hiszen az életben is könnyebb lesz a feladatuk-fogalmazta meg gondolatait az igazgató, aki igazán büszke az iskola elsőseire.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 24. 16:39, szombat | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra rendőrségi híreiből

2022. Szeptember 23. 16:21, péntek | Helyi

VANDÁL RONGÁLÁS A TISZABŐI TEMETŐBEN

A helyi lakos több mint ötven nyughelyről tulajdonított el kegytárgyakat vagy rongálta meg a síremléket. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 32 éves férfit.

2022. Szeptember 23. 12:02, péntek | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra rendőrségi híreiből

2022. Szeptember 23. 08:05, péntek | Helyi

Az őszi napéjegyenlőséggel együtt ünnepel a bioszakma

Szeptember 23. az Európai Ökogazdálkodás Napja Sajtóközlemény