Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2020. November 12. 18:22, csütörtök | Helyi

ELSŐSÖK ESKÜTÉTELE A MARISTÁSOKNÁL

ELSŐSÖK ESKÜTÉTELE A MARISTÁSOKNÁL

A Szent Pál Marista Általános Iskola első osztályos tanulói, a szeptember elsejei becsengetéssel letették esküjüket. Erről és a részletekről az intézmény igazgatóját, Dánielné Kacsó Andreát

Ahogyan az igazgató elmondta negyvenhét kisdiák kezdte meg a 2020/2021-es tanévet az iskola falai között. A szeptemberben megrendezésre kerülő Marista Fesztiválon online családi nap megtartására került sor, aminek kereti között a szülők is betekintést nyerhettek a gyermekeik mindennapjaiba.

-Ezen az alkalmon tették le esküjüket a kis elsősök. Ezzel váltak ők igazi „maristásokká”. A maristák jelképe a három ibolya; a szerénység, az egyszerűség és az alázatosság. Mi mindannyian pedagógusok ezt közvetítjük és a tanulóinkat is ebben a szellemben próbáljuk nevelni.

A gyakorlatban ez többnyire célt is ér és az iskolán kívüli alkalmakon is. A legfontosabb számunkra az, hogy helynek, helyzetnek megfelelően tudjanak a gyermekeink viselkedik, hiszen az életben is könnyebb lesz a feladatuk-fogalmazta meg gondolatait az igazgató, aki igazán büszke az iskola elsőseire.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 24. 13:10, vasárnap | Helyi

Városnap volt Karcagon

Városnap és Családi nap volt Karcagon

2023. Szeptember 24. 05:02, vasárnap | Helyi

STÚDIÓNK VENDÉGE VOLT KOVÁCS MIKLÓSNÉ INTÉZMÉNYVEZETŐ

Stúdiónk vendége volt Kovács Miklósné, a Györffy István Katolikus Àltalànos Iskola és Szent Erzsébet Òvoda intézményvezetője.

2023. Szeptember 24. 05:01, vasárnap | Helyi

JÁSZAPÁTI IMAHÁZ PERSELYÉT ÜRÍTETTE KI A TOLVAJ

A Jászberényi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a 25 éves jászkiséri férfivel szemben, aki egy Jászapátin lévő imaház perselyéből lopott.

2023. Szeptember 24. 05:00, vasárnap | Helyi

30 ÉVE HELYEZTÉK VÉGSŐ NYUGALOMRA HORTHY MIKLÓS KORMÁNYZÓT

A huszadik század egyik legjelentősebb magyar politikusának nevezte Horthy Miklóst Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő.